Альтернативні джерела світла за відсутності електроенергії

     Терористична країна і надалі продовжує атакувати енергосистему України. Внаслідок цього по всій території нашої держави відбуваються аварійні відключення електроенергії. Тому зараз саме час подбати про запас альтернативних джерел світла: ліхтарів, гірлянд, нічників із запасними батарейками, олійних ламп та свічок тощо.

     Запалити свічки – найпростіший спосіб освітити кімнату без електрики. Але в даному випадку слід чатувати за, аби не попустити їх перегорання.

     Олійна лампа. Її можна придбати або зробити своїми руками. Такі пристрої складаються з корпусу, куди заливається олія, ґноту, перегородки, що його утримує у горизонтальному положенні, та плафону.

      Щоб освітлення масляними лампами було ефективним, необхідно дотриматися таких умов:

  1. Використовувати спеціальне масло. Обирайте те, що призначене для ароматичних ламп і свічок, чи швейних машинок, добре також використовувати лампадне масло. За браком іншого, можна скористатись рослинним.
  2. Гніт повинен мати великий діаметр. Можна використовувати навіть скручену вату.
  3. Маленька ємність. Широкий корпус, типу блюдця, більш пожежонебезпечний, ніж маленький.

     Світлодіодні лампи на сонячних батарейках. Це лампи або світильники, що працюють від сонячних мініпанелей. По суті, сонячна панель служить акумулятором, що розжарює енергію протягом світлового дня та віддає її лампі в темний час доби. Крім того, від сонячного акумулятора можна живити не лише світлодіодну лампу, а й смартфон, смартгодинник, навушники й інші дрібні девайси.

     У комплект постачання входять:

    1. LED-лампочка (потужність може змінюватися, але зазвичай це 15 Вт),
    2. USB-кабель 3,5 м,
    3. Сонячна панель на клейкій стрічці.

     Світлодіодні лампи, що працюють від USB. Такі освітлювальні прилади вже є в продажу в торгових точках України. Джерелом їхнього живлення у період відсутності світла є паувербанк. Площа освітлення доволі широка, а якість дозволяє читати і робити домашнє завдання під лампою. Тільки не забувайте тримати зарядженим джерело живлення – паувербанк, і вчасно вимикати лампу, аби даремно не витрачати запас енергії.

     Як працюють лампи без електрики. LED-лампи зі вбудованими акумуляторами продовжать освітлювати приміщення навіть у разі вимкнення електроенергії. Вони мають практично такий самий вигляд, як і звичайні, оснащені стандартним цоколем, потужністю 5 Вт або більше. Їхня відмінність у тому, що скляний корпус оперізує літій-іонний акумулятор у білому пластиковому корпусі. Оскільки LED-лампи не нагріваються, ризик їх займання відсутній. В основному заряду батареї вистачає на 5 годин роботи 5-ватної лампочки.

      Для того, щоб лампочка горіла без електрики, увімкніть люстру або світильник із такою лампочкою, вона насичиться енергією, а потім, коли подача електрики припиниться, вона продовжить давати світло за рахунок накопичених запасів.

     Туристичний ліхтар. Для мешканців багатоповерхівок можуть бути корисні такі види освітлювальних приладів як динамо-ліхтарі, ліхтарі-лампи, ручні ліхтарі з сонячною панеллю, налобні ліхтарики. Зазвичай туристичні ліхтарі оснащуються акумуляторами чи батарейками типу АА або ААА. Можна заздалегідь подбати про те, щоб пристрої отримали необхідну кількість енергії, перш ніж будинок буде знеструмлений. Варто заздалегідь придбати кілька комплектів пальчикових батарейок і зарядити акумулятори. Під час вибору ліхтаря простежте, щоб він був оснащений світлодіодною лампочкою. Вона витрачає мало енергії і добре освітлює.

     Ручні ліхтарі можуть пропрацювати на максимумі й на одному заряді приблизно 2 год.

     Ліхтарі на сонячних батарейках живляться від сонячної енергії. Їх заряджають у світлий час та користуються ввечері. Зазвичай заряду вистачає на 6 год.

https://focus.ua/uk/digital/532858-kak-rabotayut-turisticheskie-fonari-i-lampy-na-akkumulyatorah-i-gde-ih-kupit

      Енергетичний терор — це один із методів геноциду українського народу, який використовує росія. Злочинна армія покидьків та невдах воює з мирним населенням України. Але наш дух свободи рашисти не зможуть зламати, і кожен з нас має докласти для цього максимум зусиль. Маємо не тільки триматись і запасатись джерелами освітлення, а й робити все можливе для того, щоб зберегти струм в єдиній енергосистемі України. Тобто – заощаджувати електроенергію! Ми точно знаємо, що, об’єднавши зусилля, здолаємо непроглядну темряву війни та побачимо яскраве світло нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11