26 тисяч родин прифронтових громад Дніпропетровщини мають право на безкоштовні дрова

Днями у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації відбувся брифінг, в ході якого була озвучена інформація щодо безкоштовної видачі паливної деревини мешканцям прифронтових громад нашого регіону.

Згідно проекту «Із забезпечення безкоштовними дровами небезпечних районів прифронтових областей» Дніпропетровщина вже отримала понад 750 м3 деревини. У 6 громадах вже роздають дрова. До кінця року їх отримають майже 26 тисяч родин, які проживають у 10 громадах регіону, що визнані територіями активних бойових дій, а саме: Широківська, Зеленодольська (Криворізький район), Мирівська, Марганецька, Нікопольська, Червоногригорівська (Нікопольський район), Великомихайлівська, Маломихайлівська, Новопавлівська та Покровська громади (Синельниківський район), – наголосила заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб.

Допомога передусім надаватиметься соціально-вразливим категоріям громадян: самотнім людям похилого віку, багатодітним родинам, сім’ям загиблих Захисників, переселенцям, які орендують житло, родинам, домівка яких постраждала внаслідок збройної агресії російських загарбників, а також людям з інвалідністю.

В обладміністрації акцентують на тому, що для отримання деревини, необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування та подати письмову заяву. Зібрати пакет документів: копію паспорта, ідентифікаційного коду та довідку, що підтверджує перебування на цій території. Важливо й те, що доставка паливної деревини – абсолютно безкоштовна.

Слід зазначити, що на забезпечення населення прифронтових регіонів безоплатною деревиною Уряд виділив майже 563 мільйони гривень. Вони витрачені на закупівлю дров для мешканців Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

Як бачимо, держава всіма силами підтримує людей, які проживають у безпосередній близькості до лінії фронту. Напередодні зимового сезону дрова не завадять нікому, адже саме так люди зможуть зігріти житло. Так і переживемо холоди, весною ми обов’язково святкуватимемо Перемогу!

За матеріалами:

https://www.kmu.gov.ua/news/bezkoshtovni-drova-meshkancyam-prifrontovih-teritorij-pochnut-dostavlyati-vzhe-nastupnogo-tizhnya

https://adm.dp.gov.ua/news/meshkancyam-prifrontovih-gromad-dnipropetrovshchini-nadayut-bezkoshtovni-drova

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11