25 листопада, новини Дніпропетровщини: Покров у жалобі за загиблим Героєм, а регіон оговтується від масованої ворожої атаки

Знову під ворожий вогонь потрапив Нікопольський район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни продовжують бити по Нікопольщині:

Цієї ночі обстріляли з «Градів» та важкої артилерії Марганецьку та Нікопольську громади. У міста та села прилетіли понад 70 російських снарядів. Люди, на щастя, не постраждали. Деталі обстрілів уточнюються. У решті районів ніч минула з тривогою, та без атак.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Енергетики працюють не покладаючи рук. Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що протягом вчорашнього дня ворожих обстрілів в нашій області не зафіксовано.

Як відзначив посадовець, Дніпропетровщина поступово оговтується від наслідків масованих ракетних атак по Україні. Зі світлом – 25% мешканців нашого регіону. Об‘єкти критичної інфраструктури в області також з електрикою. Виняток становлять Кривий Ріг та Нікополь. Енергетики працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити живлення. З п’яти водоканалів, які підпорядковуються Дніпропетровській обласній раді, чотири забезпечують мешканців області водою в повному обсязі. Роботи тривають лише на одному з об’єктів: електроенергія там вже є, нині система заповнюється водою.

Дякую всім службам, які задіяні в ліквідації наслідків атак російських окупантів і працюють, не зупиняючись. Кожен з нас сьогодні робить посильний внесок у Перемогу України. Разом ми подолаємо ворога. Покладаємося на ЗСУ, віримо в Президента і знаємо, що все буде Україна, – вірить Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr

Місто та комбінат зазнали втрати. Очільник Покрова Олександр Шаповал повідомив, що місто знову у жалобі:

20 листопада на Донеччині загинув наш земляк, 43-річний солдат механізованого взводу, механізованого батальйону ТАРАНЕНКО Сергій Анатолійович. Вічна пам’ять Герою! Співчуття рідним.

Сергій Анатолійович працював у Чкаловському кар’єрі №2 Покровського ГЗК, тобто був нашим колегою. Вічна пам’ять Герою і співчуття рідним від колективу підприємства.

Прощання з ТАРАНЕНКОМ Сергієм відбудеться у суботу, 26 листопада, о 10.00 на бульварі Шевченка.

Також Олександр Миколайович додав, що попри масовані ворожі атаки енергетичної інфраструктури, соціальних установ та цивільних об’єктів по всій Україні, люди тримаються та вірять у Перемогу.

Величезна подяка Героям енергетичного фронту. Щодо ситуації у Покрові, то вона напружена:

Як і вся Україна, місто було знеструмлене. Я дякую кожному за розуміння ситуації. Вдячний всім, хто у цей критичний час був поряд з тими, кому необхідна підтримка. У місті розгорнуто «Пункти незламності», де можна зігрітися, зарядити телефон, випити теплий чай, отримати першу медичну допомогу.

Окремо Олександр Шаповал висловив слова подяки комунальним службам, фахівцям ДТЕК, АТ «Дніпропетровськгаз», які працюють у цілодобовому режимі, ліквідовують наслідки атак, роблять все, аби у наших домівках було світло і тепло.

Посадовець наголосив на тому, що зараз змінено час комендантської години: тепер вона триватиме з 20.00 до 5.00, і попросив містян неухильно дотримуватися всіх її правил.

Віримо в ЗСУ! Віримо в Перемогу! Перемога обов’язково буде за нами! – впевнений мер Покрова.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що завдяки нашим енергетикам майже повністю підведено електропостачання до будинків мешканців, об’єктів інфраструктури та обладнання мобільних операторів. Наразі, роботи тривають. Сили оборони продовжують бойову роботу по захисту населення району.

Дякую вам, шановні працівники енергетичної галузі України! – відзначив Євген Вячеславович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Всім важко, але треба триматися! Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що триває дуже складна та важка робота щодо відновлення електропостачання міста після терористичної атаки окупантів на енергосистему України:

Після ракетних ударів всі АЕС України, більшість ТЕС та ГЕС, міста, включаючи Кривий Ріг, та цілі області були знеструмлені. Енергетики і всі ми зіткнулися з викликом, якого раніше не відчувала наша країна. Ми почали діяти з перших хвилин. Було введено в дію план роботи при повної відсутності електроенергії, – відзвітував посадовець.

За словами Олександра Юрійовича, всю критично важливу інфраструктуру міста збережено. Наразі ведеться поступове підключення важливих інфраструктурних об’єктів до центрального енергопостачання.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією. Усі служби виконують поставлені завдання.

Посадовець також звернув увагу мешканців міста на те, що при підключенні електроенергії можуть бути стрибки напруги, тому слід тримати всі енергоємні прилади вимкненими. Окрім того, через ризик аварійних вимкнень електроенергії, слід обмежити їхнє використання.

Вже дев’ять місяців триває повномасштабна війна. Ми багато зробили та зробимо ще більше для нашої Перемоги! Дякую за витримку та спокій! Це також наша зброя проти ворога. Ми всі вистоїмо та все відновимо. Дякую всім, хто працював і зараз працює над усуненням наслідків терору окупантів та над забезпеченням життєдіяльності міста. Разом впораємося з усіма викликами! Допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – закликав очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Як бачимо, ворог не вгамовується, намагається зламати сильну волю українського народу до свободи та незалежності. Не піддаємося! Дякуємо нашим мужнім ЗСУ та енергетикам, які міцно тримають кожен свій фронт! Віримо, що разом здолаємо всі перешкоди до нашого світлого майбутнього! І все дуже скоро буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11