Дніпропетровщина з головним фінансовим документом на 2023 рік

     Дніпропетровська обласна рада провела останнє пленарне засідання в цьому році. Про результати чотирнадцятої сесії на своїй сторінці у Facebook звітував очільник облради Микола Лукашук. Окремо зупинився на ключових векторах бюджету області на 2023 рік.

     Загальний ресурс обласного бюджету-2023 складає 8,15 млрд грн. У порівнянні з 2022 роком власні доходи загального фонду просіли на 19%.

      – Наше головне завдання – забезпечити виплату заробітних плат та допомоги незахищеним верствам населення, підтримку соціальної сфери, оплату комунальних послуг для повноцінного функціонування комунальних закладів, – наголосив Микола Лукашук.

     Видатки спрямують:

    • на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для закладів охорони здоров’я350,4 млн грн;
    • на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я у загальному обсязі 129,9 мільйонів. Ці кошти додатково виділили з держбюджету;
    • на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту й утримання автомобільних доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах — 772,7 млн грн, за рахунок трансфертів з держбюджету. Ці кошти надійдуть в область з держскарбниці протягом 2023 року;
    • на виплату стипендій студентам закладів професійно-технічної освіти та фахової передвищої освіти — 307 млн грн (це на 5,4% більше, ніж у 2022 році) — видатки бюджету Дніпропетровщини.
    • Передбачено додаткову дотацію бюджетам територіальних громад, які безпосередньо потерпають від збройної агресії росії проти України.

      Також депутати передбачили 20,5 млн грн на закупівлю шкільних автобусів з місцевих бюджетів, в рамках співфінансування з держбюджету.

     Крім цього було ухвалено низку й інших важливих рішень стосовно життєдіяльності області.

      Микола Лукашук подякував всьому депутатському корпусу та обласній військовій адміністрації за плідну роботу.

https://www.facebook.com/MVLukashuk

      Війна, звісно, впливає на всі сфери життя українців, в тому числі й мешканців Дніпропетровщини. Тому наразі завдання влади — обирати пріоритети та долати виклики сьогодення. Наша прифронтова область живе і робить все можливе для наближення Перемоги! Бюджет-2023 прийнято, рухаємось далі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11