Японія зміцнить український енергосектор

     23 листопада міністр енергетики України Герман Галущенко зустрівся з повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі. Сторони обговорили потреби енергетичного сектору з огляду на тривалі масовані атаки росії на його об’єкти, які посилилися напередодні зими. За результатами перемовин пресслужба Кабінету Міністрів повідомила про низку прийнятих рішень щодо допомоги Україні в енергосекторі.

      Пан посол Мацудою Кунінорі підкреслив, що Японія готова надавати допомогу українському енергосектору. Уряд Східної країни виділяє близько 2,57 млн доларів для закупівлі генераторів та ламп на сонячних батареях для України.

      Крім того, у рамках співпраці з Japan International Cooperation Agency (JICA) досягнуто домовленості щодо постачання обладнання для відновлення енергосектору України. Перший етап допомоги від JICA передбачає поставку 242 генераторів, які будуть направлені українським енергетичним компаніям.

     Міністр енергетики Герман Галущенко подякував повноважному послу за таку підтримку, додавши, що потреби енергосектору залишаються значними з огляду на регулярні атаки ворога і масштабні руйнування інфраструктури, до яких вони призводять. Японській стороні було передано оновлений перелік матеріалів та обладнання, необхідних для проведення відновлювальних робіт.

      Сторони також обговорили можливість проведення окремої зустрічі з представниками японських компаній, зокрема, енергетичних та компаній суміжних галузей, для їх участі у процесі відновлення та відбудови українського енергетичного сектору.

      Також на зустрічі йшлося про можливу співпрацю Японії та України у сфері газопостачання.

https://www.kmu.gov.ua/news/german-galushchenko-obgovoriv-z-poslom-yaponiyi-dopomogu-energosektoru-ukrayini

      Японія — це країна високих технологій, яка входить до “Великої сімки”, та активно допомагає Україні під час війни, підтримує наш рух до вступу в Євросоюз. А тепер японці запропонували нам співпрацю для відновлення нашого енергетичного комплексу, за що ми їм дуже вдячні! Необхідне оснащення від цієї дружньої країни допоможе нам пережити зиму, яка не стане на заваді ефективної боротьби з російськими загарбниками. Разом ми сильні та непереможні!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11