Україна отримає грантові 4,5 мільярда доларів від Світового банку

     Міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі 24 листопада підписали угоду про надання Україні гранту у розмірі 4,5 млрд доларів. Гроші підуть на забезпечення пенсійних виплат та оплати житлово-комунальних послуг, підтримки малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг тощо.

     Зазначені грантові кошти надано США та направлено до Цільового фонду багатьох донорів як третього додаткового фінансування у рамках проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

     — Ми вдячні Уряду Сполучених Штатів Америки та команді Світового банку за тривалу співпрацю, фінансову підтримку та солідарність з Україною. Зазначені грантові кошти є черговим вагомим внеском у фінансування невідкладних потреб для нашої країни. Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних і пенсійних виплат та допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з агресором, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко під час підписання Угоди.

https://www.kmu.gov.ua/news/ukrayina-otrimaye-grant-na-45-mlrd-dol-ssha-z-cilovogo-fondu-svitovogo-banku

     Завдяки цій необхідній ініціативі вразливі верстви населення України і надалі отримуватимуть стабільну підтримку, яка вкрай важлива, особливо у важкий період воєнного стану. Наш загартований боротьбою, обʼєднаний та сильний народ, який всіляко підтримує керівництво країни, однозначно вистоїть. Разом здолаємо запеклого ворога та здобудемо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11