«Слів недостатньо. Слова не змусять світло горіти цієї зими». Глава МЗС Британії анонсував новий пакет допомоги Україні

     25 листопада, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі прибув до України з робочим візитом. У Києві він зустрівся з українським колегою Дмитром Кулебою та Президентом Володимиром Зеленським. Британський міністр жорстко відреагував на останню масовану ракетну атаку військ рф на об’єкти енергетичної інфраструктури України та анонсував новий пакет допомоги.

     Міністр закордонних справ Британії на зустрічі з главою нашої держави запевнив, що підтримка Британії не обмежується словами, а закріплюється діями.

      Цього разу Британія надасть Україні 24 карети швидкої допомоги, 11 машин екстреної допомоги, зокрема 6 броньованих автомобілів. Також Україна отримає 3,63 млн доларів для відновлення інфраструктури.

     Після перемовин Джеймс Клеверлі написав емоційний пост у твіттері, опублікувавши фото з Дмитром Кулебою.

      — Слів недостатньо. Слова не змусять світло горіти цієї зими. Слова не захистять від російських ракет. Велика Британія не просто говорить про Україну, ми надаємо конкретну підтримку захисту України. Спасибі, Дмитре Кулебо, за те, що запросили мене до Києва.

https://twitter.com/JamesCleverly/status/1596022711150555136

      Також в рамках нового пакету військової допомоги від Британії Україна отримає гелікоптери Sea King та 10 тисяч артилерійських снарядів. Про це повідомив британський міністр оборони Бен Уоллес під час поїздки до Норвегії на зустріч із нашими союзниками.

     До речі, перший з трьох вертольотів уже прибув до України. Гелікоптери Sea King раніше використовувалися як королівськими повітряними силами, так і військово-морським флотом. Останній гелікоптер був знятий з озброєння у 2018 році. Слід зазначити, що це перший випадок, коли Британія передає українським військовим авіацію для боротьби з повномасштабним вторгненням російських військ. Протягом останніх шести тижнів українські екіпажі проходили навчання у Британії з пілотування та обслуговування вертольотів.

https://www.bbc.com/news/uk-63725431

      Не втомлюємося щиро дякувати Великій Британії за систематичну, потужну та дуже ефективну підтримку України. Добре, що цьому прикладу слідує більшість цивілізованих країн світу. Нашу міцну «коаліцію добра» не розібʼє російська злочинна агресія. В боротьбі за Незалежність Україна Переможе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11