ЄС перерахували 2,5 млрд євро на відбудову України

     Європейська комісія ухвалила рішення виділити другий транш макрофінансової допомоги для України у 2,5 млрд євро. В Міністерстві фінансів України звітували, що гроші вже надійшли, вони допоможуть забезпечити нагальні видатки держбюджету та підтримати економічну стабільність.

     За словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, ЄС надав 2,5 млрд євро на термінову відбудову України:

      — Європейська комісія виділяє Україні ще 2,5 мільярда євро. Ми плануємо 18 мільярдів євро на 2023 рік із регулярним виділенням коштів. Для термінового ремонту та швидкого відновлення, що веде до успішної реконструкції. Будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, – написала голова Єврокомісії у Twitter.

     Загальна сума наданої Україні макрофінансової допомоги ЄС, починаючи з 24 лютого і до тепер, сягає 6,7 млрд євро.

     Передбачається, що останній транш в рамках восьмої програми макрофінансової допомоги, Україна отримає до кінця цього року.

     — Ми щиро вдячні Європейському Союзу за надану Україні фінансову підтримку. Отримані кошти значною мірою допоможуть забезпечити нагальні видатки Державного бюджету та підтримати економічну стабільність в державі, — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

https://twitter.com/vonderleyen/status/1595003150037049347

https://www.mof.gov.ua/uk/news/ukraine_received_eur_25_billion_of_eu_macro-financial_assistance-3726

      Вдячні країнам ЄС за фінансову допомогу, що дозволяє нам долати наслідки російських терактів та не допустити економічного і гуманітарного колапсу в державі. Тверда позиція наших партнерів та швидка реакція на прояви російської агресії наближають Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11