ЄС готує новий пакет санкцій проти рф, які боляче вдарять по економіці агресора

Європейський союз активно працює над 9пакетом антиросійських санкцій на фоні атак рф на енергетичну інфраструктуру України. Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєнпід час пресконференції у Фінляндії, участь у якій також взяла прем’єр-міністр країни Санна Марін.
Ми наполегливо працюємо над тим, щоб вдарити по російській економіці там, де це буде для неї найболючіше. Маємо на меті ще більше притупити здатність країни-агресорки вести війну з Україною. І я вже можу оголосити, що наразі активно триває робота над 9-м пакетом санкцій, – відзначила фон дер Ляєн.
Посадовиця також висловила впевненість щодо швидкого затвердження глобального обмеження ціни на російську нафту з країнами-членами групи G7 (туди входять уряди США, Японії, Німеччини, Британії, Франції, Італії та Канади) та іншими партнерами.
Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе путіна в його незаконній варварській війні,– наголосила очільниця Єврокомісії.
Фон дер Ляєн також відверто засудила атаки росії на українську інфраструктуру та цивільні об’єкти. Зазначила, що дуже співчуває всім українцям, які «мають зустріти цю зиму без електрики, а в багатьох місцях – і без води».
Водночас вона запевнила у подальшій підтримці України з боку Європейського Союзу у ці важкі часи. Висловила сподівання на те, що українці, борючись за справедливість, знайдуть в собі силу та мужність здолати цю трагедію.
Ми дуже сподіваємося на те, що наші друзі з країн ЄС зможуть прийняти важливі рішення та ще більше посприяти зупиненню цієї кривавої війни. Віримо, що саме разом Переможемо тотальне зло та відновимо мир на рідній землі!
За матеріалами:

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11