Україна оговтується після блекауту

     Російські терористи продовжують нищити нашу критично важливу інфраструктуру, пропагуючи геноцидну риторику стосовно України. 23 листопада вся територія нашої держави потерпала від ворожих крилатих ракет Х-101/Х-555, “Калібр”. Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, українські Захисники збили 51 з 67 ракет та 5 дронів-камікадзе типу “Ланцет” на Півдні. Але решта влучила по об’єктах енергетики, внаслідок чого 11 областей занурились у пітьму через повне знеструмлення.

     Після блекауту енергетичну систему України вдалося об’єднати близько 4:00 24 листопада. Про це повідомив в ефірі телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко.

      — Ситуація загалом складна по всій країні. Є області, де збільшили постачання електроенергії. Але треба розуміти, що вчора насправді відбувся блекаут у нашій енергосистемі внаслідок обстрілів. О 4:00 ранку ми змогли об’єднати енергосистему, вона зараз працює як єдина, вже заживлені критичні об’єкти інфраструктури по всій країні. І, відповідно, ми будемо збільшувати обсяг генерації протягом дня. Розраховуємо, що до вечора почнуть працювати атомні станції, і це значно скоротить дефіцит.

     Ситуація, яка склалася в регіонах України.

     Кривий Ріг: на ранок підключена частина критичної інфраструктури. 356 шахтарів, які застрягли під землею, підняли на поверхню.

     Дніпропетровщина: підключена критична інфраструктура, близько 50% області зі світлом.

     Дніпро: світло є у 15% абонентів, працюють над запуском насосних станцій.

     Львівщина: підключена на 90%.

     Київ: 70% столиці без електрики, відновили водопостачання на лівому березі.

     Київська область: 20% абонентів зі світлом.

     Одеська область: повернули водо- та теплопостачання. Поволі з’являється світло, проте енергетики попереджають про екстрені відключення.

     Чернівецька та Івано-Франківська: заживлено, введено графіки відключень.

     Чернігівська, Волинська, Черкаська, Хмельницька, Харківська, Миколаївська: йде підключення споживачів.

     Рівненська, Кіровоградська: підключена критична інфраструктура.

Запорізька, Тернопільська, Вінницька: заживлено.

      — Якщо не буде обстрілів, то ми до кінця дня зможемо суттєво знизити дефіцит в енергосистемі, і це дасть можливість перейти вже до планових відключень, — зазначив міністр.

     Він додав, що з огляду на ситуацію стабілізаційні відключення можуть тривати до кінця опалювального сезону.

     Герман Галущенко зазначив, що українські енергетики працюють цілодобово для відновлення електропостачання. Паралельно міністерство постійно комунікує з міжнародними партнерами щодо продовження та збільшення допомоги обладнанням та матеріалами, необхідними для ремонтів енергооб’єктів.

      — Але ключове для нас зараз – системи захисту повітря. Вчора дуже добре відпрацювала наша ППО. Проте ми звертаємось до партнерів з проханням максимально збільшити захист українського неба від варварських атак, — підсумував міністр енергетики.

https://www.youtube.com/watch?v=WY8sDvZdWEA

      Відключення електрики — тимчасові, а наша свобода і незалежність, яких немає у російських рабів, — вічні! За це вони нас так ненавидять. Світло завжди Перемагає темряву, тому Україна обов’язково Переможе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11