Без світла, води та тепла, але все одно «БЕЗ ВАС»!!! «Російські окупанти так і не зрозуміли , що у них є лише сьогодні. а в нас із Вами точно є завтра!», – Президент України Володимир Зеленський

     Вчора після масованої ракетної атаки по об’єктах енергетики та критичної інфраструктури України з боку російських терористів темрява охопила більшість областей України. росія скерувала на мирні населені пункти нашої держави 67 ракет, 51 з яких збили наші легендарні Сили ППО, 16 цілей все ж таки були вражені. Внаслідок підступних ворожих атак загинуло щонайменше 10 українців, 50 постраждало, атомні електростанції призупинили свою роботу, жителі країни залишились без світла, води, тепла та зв’язку. На ранок заживлено вже 8 областей України. Найскладнішою залишається ситуація у Києві та Дніпрі, але наші героїчні електрики та комунальники працюють в цілодобовому режимі, аби повернути людям життєво необхідні ресурси. За це їм велика вдячність від усього українського народу, якого не залякають жалюгідні залпи відчаю від мерзенних московітів. Про це говорить Президент України Володимир Зеленський вустами всіх вільних та незалежних українців.

     Вночі Глава держави повідомив про те, що Україна поступово оговтується від масованих ударів з боку російських терористів. Так, саме терористів, такими росію вчора офіційно визнав Європарламент, закликавши ЄС та держави-члени «створити правову базу, щоб таке визнання працювало на національному рівні всюди у Європі й мало наслідки – саме юридичні наслідки, а не лише політичні».

  • Адже енергетичний терор – це аналог застосування зброї масового ураження. Це очевидні злочини проти людства, що не може залишитись безкарним, – закликав членів Радбезу ООН очільник нашої держави.

     Вночі завдяки надзусиллям енергетиків, комунальників та ДСНС поступово відновлювалось життя у регіонах всієї країни. Ось так прозвітував про ситуацію Володимир Зеленський:

  • Коли я отримував увечері звіти про перебіг відновлення енергопостачання, 11 областей мали позначку «вся область без електрики».

     Київщина – почалося підключення побутових споживачів, вже 20% є.

     Чернігівщина – складна ситуація, але шукають можливості дати напругу для людей.

     Черкащина – вся критична інфраструктура працює, робимо все, щоб повернути енергію побутовим споживачам.

     Одеська область – водопостачання підключене на 100%, тепло – 100%, побутові споживачі електрики – поки мало, тільки 10%. Але до ранку має бути більше.

     Волинь – десятки тисяч споживачів підключено, працюємо щодо всіх інших.

     Тернопільщина – підключаємо порайонно.

     Львівщина – була повністю вимкнена. Станом на зараз 90% підключено.

     Київ – дуже складна ситуація. Роботи триватимуть усю ніч. Очікуємо результат уже на завтра, на першу половину дня.

     Так само в усіх інших містах і громадах, які постраждали чи залишилися без енергії. Ми робимо все заради людей. А окупанти роблять усе, щоб люди страждали, щоб ми не могли навіть почути й побачити одне одного.

щ

     Аби допомогти українцям пережити знеструмлення помешкань та відсутність тепла по всій країні, у кожному її регіоні, функціонує 3024 пункти Незламності. Зокрема, і на Дніпропетровщині, про що засвідчив Голова ОВА Валентин Резніченко:

  • Пункти незламності в області уже працюють. Їх понад 200. Вони зі світлом, теплом і водою. Доки електрики лагодять мережі, там можна зігрітися, випити гарячого чаю, підзарядити телефон. Все – безкоштовно. Пункти Незламності — у старостатах, школах, садочках, будинках культури, центрах соціальної підтримки та безпеки, наметах ДСНС. Їх адреси на сайті nezlamnist.gov.ua. Інтерактивна мапа оновлюється.

 https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko


     Нагадаємо, що в Покрові теж функціонує пункт Незламності, встановлений ДСНС. Намет із постійним живленням, опаленням, водою і гарячим чаєм, розташований по вул. Центральній, 59 (за великими АТБ). Рятувальники чатують намети у цілодобовому режимі.

     Доки російські терористи вчиняють чергові злочини проти людства і цивілізованого життя в усьому світі, українській єдиній команді вдалося повернути додому ще 36 наших полонених: 35 військовослужбовців та одного цивільного.

  • Двоє офіцерів, 33 – рядові й сержанти. Попри все рятуємо наших людей і обовʼязково повернемо всіх полонених і депортованих, – констатвував Володимир Зеленський. – Це дуже чітко все демонструє про нас і про них. Дуже точно про все свідчить. Російські окупанти так і не зрозуміли, що у них є лише сьогодні. А в нас із вами точно є завтра! І я дякую всім, хто забезпечує це своєю хоробрістю і своєю результативністю!

 https://www.president.gov.ua/news/energetiki-komunalniki-dsns-pracyuvatimut-cilodobovo-postupo-79385

 

      Що ж до таких потужних слів Глави держави додати нічого. Ми з Вами, шановний пане Президенте. Віримо в Перемогу і навіть не збираємось підкорюватись. Боремося з темрявою, гуртуємось і починаємо новий світанок завдяки мужнім ЗСУ та всім оперативним службам, котрі докладають максимум зусиль заради відновлення життя в нашій Нескореній країні.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11