«Пункти Незламності» вже діють у Покрові і по всій Нескореній Україні

     Протягом жовтня-листопада терористи з рф здійснили кілька масованих атак на Україну. В результаті серйозних пошкоджень зазнали об’єкти енергетики в різних регіонах України. За даними уряду, після російських ракетних ударів майже половина енергосистеми нашої держави була виведена з ладу. Враховуючи таку ситуацію, задля стабілізації системи енергетики, влада була змушена вводити планові та екстрені графіки вимкнення електроенергії.

     За словами Президента Володимира Зеленського, енергетики й комунальники в багатьох регіонах й зараз продовжують відновлювальні роботи в мережі. Але, разом з тим, наша держава, розуміючи підступність рашистів та враховуючи те, що терористи вже майже 9 місяців воюють проти мирного населення, нівелюючи всіма нормами цивілізованого права, готується до будь-яких сценаріїв. Саме тому по всій країні вже стартувала реалізація нового проекту підтримки людей – «Пункти незламності», яку у своєму зверненні анонсував Глава держави.

     – Якщо знову відбудуться масовані російські удари і буде зрозуміло, що в максимально короткі терміни постачання електрики не вдасться відновити, то одразу ж будуть запущені в роботу наші «Пункти незламності», – стверджує Президент України. Люди зможуть отримати там базові послуги з електро- та теплопостачання, доступний мобільний звʼязок та інтернет, вода, необхідні ліки. І все це – абсолютно безкоштовно.

     Як повідомив Володимир Олександрович, «Пункти незламності» обов’язково функціонуватимуть при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо у цілодобовому режимі. Саме в них кожен зможе отримати інформацію про те, де працюють найближчі АЗС, банківське відділення, аптека чи магазин.

     До того ж, розроблений спеціальний сайт nezlamnist.gov.ua, на якому розміщена мапа таких пунктів по всій країні. Наразі їхня кількість сягає 4 тисяч.

     Президент порадив всім українцям обов’язково відвідати цей сайт та ознайомитися з інформацією про адреси розміщення «Пунктів незламності» у кожному конкретному місті, громаді, а також не забувати стежити за оновленнями. Адже держава обіцяє найближчими тижнями збільшити кількість місць підтримки українців у екстремальних ситуаціях.

     А ось місцевій владі Володимир Зеленський першочергово доручив своєчасно повідомити людей про відкриття таких пунктів:

Інформація про те, де людина може знайти підтримку у разі тривалого відключення енергії, має з’явитися у будівлях органів влади, аптеках, магазинах, поштових відділеннях.

     Глава держави подякував підприємцям, які вже долучилися до цієї потужної ініціативи та облаштували свої бізнес-об’єкти всіма життєво необхідними пристроями – генераторами, приладами для приєднання до мережі Інтернет тощо. Він висловив сподівання на те, що до благородної справи приєднаються й інші свідомі власники бізнесу.

     Наостанок Президент висловив сподівання на те, що «допомагаючи одне одному, всі ми разом зможемо пройти цю зиму!»

      Від начальника 44-ї державної пожежно-рятувальної частини у Покрові Віталія Дощенка, ми дізнались, що наразі у місті діють 5 стаціонарних пунктів Незламності, розташованих у приміщеннях (де саме, повідомимо після офіційного оприлюднення). Крім них, рятувальники встановили шостий – вуличний намет, розташований за адресою: вул. Центральна, 59 (за великим АТБ).

  • Такий пункт Незламності функціонує вже 4 дні в цілодобовому режимі. В ньому організовано чергування наших працівників та оперативного пожежно-рятувального автомобілю. Намет оснащений обігрівальним пристроєм та генератором, в ньому є чайник і вода. Тож, у разі тривалої відсутності світла, зниження температури, покровчани можуть приходити сюди, щоб зігрітись і зарядити мобільні телефони.

     Символічна назва «Пункти Незламності» свідчить про те, що українці – нескорений і дуже сильний народ. Ми винайдемо, збудуємо, змайструємо, облаштуємо, але не піддамося ворогу. Так тримати, дорогі земляки! Рухаємося назустріч світлу, гуртуючись разом. Спільно переживемо зиму і зустрінемо Переможну весну!

 За матеріалами:

https://zn.ua/ukr/UKRAINE/u-razi-blekautu-v-ukrajini-zapustjat-punkti-nezlamnosti.html

https://novadoba.kiev.ua/2022/11/23/11498

https://www.rv.gov.ua/news/po-vsij-krayini-rozgortayemo-novij-proekt-pidtrimki-lyudej-punkti-nezlamnosti-zvernennya-prezidenta-ukrayini

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11