Новини Дніпропетровщини, 23 листопада: війна забрала життя двох наших земляків, триває терор Нікопольщини

рашисти знову обстріляли Нікопольський район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни не припиняють терору мирної Нікопольщини.

Вночі окупанти вкотре обстріляли з «Градів» та важкої артилерії дві громади – Покровську та Марганецьку. На мирні населені пункти скерували понад 30 ворожих снарядів На щастя, люди не постраждали. Попередньо, влучили по відкритих територіях. Деталі обстрілів уточнюються.

У решті районів кричала сирена, та минулося без атак і станом на ранок спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Не забуваємо про правила безпеки! Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора протягом дня ворожих обстрілів в області зафіксовано не було. В нормі залишаються показники радіаційного фону, аномальних речовин не спостерігається.

Але я прошу мешканців регіону не розслаблятися і пам’ятати про правила безпеки. Війна триває, не втрачаємо пильність. Щодня воїни ЗСУ на передовій виборюють нашу Перемогу. І разом з нею – мир для всієї України. Кожен з нас має продовжувати наполегливо працювати в тилу для того, щоб підтримати українських захисників і всю країну. Запорука спільного успіху – в єдності. Покладаємося на ЗСУ, віримо в Президента і як би нас не тероризував ворог – Україна Переможе, – впевнений посадовець.

https://www.facebook.com/nbankr

Втрата Героїв. Очільник Покрова Олександр Шаповал з сумом розповів, що місто знову зазнало втрати:

На Донеччині загинув покровчанин солдат, водій мотопіхотного відділення, мотопіхотного батальйону 57-річний ГОРІЛИЙ Сергій. Вічна пам’ять Герою. Співчуття рідним.

Прощання з Героєм відбудеться у четвер, 24 листопада, о 10.00 на бульварі Шевченка.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що війна принесла горе і до Нікополя:

18 листопада 2022 року, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів, загинув наш земляк сержант 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56-річний ЗАВАЛЬНИЙ Петро Миколайович. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Вічна пам’ять і слава Герою!

Прощальна церемонія відбудеться сьогодні.

https://www.facebook.com/press.nmr

Разом – до Перемоги. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що Захисники України продовжують бойову роботу із захисту території Нікопольського району.

Також посадовець повідомив, що силами мешканців громади були зібрані необхідні кошти на відновлення авто для бійців з Донецького напрямку.

Зараз ремонт вже завершується. Бажаю всім нашим Захисникам солдатської вдачі та Перемоги! – відзначив Євген Вячеславович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Надають підтримку деокупованим територіям, міцно тримаючи кордони регіону. Радник начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Пискун доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту перебуває під повним контролем Збройних Сил України:

За даними Генерального штабу ЗСУ, ворог удосконалює фортифікаційне обладнання на лівому березі Дніпра і не припиняє обстрілів населених пунктів на правому березі. Усі наші частини діють злагоджено та ефективно, продовжуючи чітко виконувати поставлені бойові розпорядження. Зокрема, наша авіація завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рашистів.

За словами посадовця, програючи на полі бою, ворог продовжує воювати із мирним населенням. Так, за даними Генштабу ЗСУ, російські окупаційні війська, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, облаштували катівню у населеному пункті Стрілкове Генічеського району. Там вони утримують та піддають тортурам громадян України.

Важливо й те, що продовжують свою роботу сапери. За вчорашній день знешкоджено ще 16 ворожих боєприпасів у Криворізькому районі та 44 на звільнених територіях Херсонської області.

За дорученням начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, місто продовжує надавати допомогу мешканцям звільнених територій. Ще 800 родин Високопільської громади на Херсонщині отримали продуктові набори. А всього Військовою адміністрацією міста передано мешканцям прифронтових та звільнених громад вже понад 27 тисяч таких продуктових наборів. Надається й інша необхідна допомога. Люди у цих громадах дуже цінують підтримку та щиро висловлюють подяку усім криворіжцям, – акцентував Олександр Пискун.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Дякуємо за новий ранок ЗСУ, бажаємо кожному Захиснику янгола-охоронця! Разом продовжуємо протистояти тотальному злу та день за днем наближаємо нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11