5 громад Дніпропетровщини отримають фінансову допомогу від програми USAID DOBRE

Програма USAID DOBRE оголосила про продовження роботи в Україні і, зокрема, на Дніпропетровщині.

Довідка. Американська програма міжнародної технічної допомоги USAID DOBRE Децентралізація приносить кращі результати та ефективність») працює в Україні з 2016 року. Перша фаза її реалізації тривала з 2016 по 2021 рік. Протягом цього часу партнерами Програми стали 75 територіальних громад у 7 областях України, а саме: Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській, Харківській, Тернопільській та Івано-Франківській.

Наприкінці першої фази Програми, рішенням американської агенції міжнародної співпраці USAID, Програма DOBRE отримала продовження на 1,5 року з відповідним додатковим фінансуванням. На цьому етапі до складу її учасників доєдналися ще 25 територіальних громад з трьох областей: Чернігівської, Чернівецької та Запорізької.

З початком повномасштабного вторгнення рф до України Програму USAID DOBRE не згорнули, вона, навпаки, була розширена. Зараз її цілі спрямовані на підтримку життєво важливої діяльності органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства на підконтрольних Уряду територіях, сприяння відновленню громад, як під час війни, так і в післявоєнний період.

Зараз прийнято рішення розпочати другу фазу реалізації Програми DOBRE, яка триватиме з 2022 до 2025 рр. Її партнерами стануть 60 територіальних громад з 10 областей України. Бюджет на наступні 3 роки – 40 мільйонів доларів. Не є виключенням і наш регіон. Так, у Дніпропетровській області DOBRE співпрацює з 5 громадами – Царичанською, Васильківською, Покровською, Софіївською та Зеленодольською.

Ми досягли значного успіху на попередньому етапі Програми і завдячуємо цим багатьом нашим партнерам. В останні 4 місяці було закуплено матеріали та необхідне матеріальне забезпечення задля допомогти громадам, які приймають внутрішньо переміщених осіб. Ми зрозуміли, що треба прискорювати допомогу, щоб громади могли відновлюватися. Адже люди по всій Україні зараз переживають важкі часи, – зазначив керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл.

Зважаючи на нові виклики, з якими внаслідок збройної агресії росії зустрілося місцеве самоврядування, пріоритетність в наданні матеріально-технічної допомоги отримають громади, які пережили окупацію або інтенсивні обстріли. Програма DOBRE буде допомагати українцям долати наслідки війни, відбудовуватися і відновлювати курс сталого розвитку.

Ми дякуємо США за таку вагому підтримку всієї України, а також громад нашого регіону. Маємо надію, що інші країни також долучаються до надання допомоги найбільш постраждалим регіонам та сприяють відновленню мирного життя українців.

За матеріалами:

https://opentv.media/ua/po-180-tisyach-dolariv-yakim-gromadam-dnipropetrovshhini-dopomagatime-programa-usaid-dobre

https://uacrisis.org/uk/usaid-dobre-2025

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11