Ізраїль допоможе захистити українське небо від іранських ракет

     Росія продовжує ганебно воювати з мирним населенням України та готується атакувати нашу державу не тільки іранськими безпілотниками, а й балістичними ракетами класу “земля-земля”, оскільки спільник терористів іран зголосився постачати цю зброю до рф. Натомість Ізраїль збирається надати у розпорядження ЗСУ високоточні балістичні ракети для захисту нашої країни від російських атак з повітря.

     За даними розвідки, збройна промисловість ірану готує першу партію ракет Fateh-110 і Zolfaghar, двох добре відомих іранських балістичних ракет малої дальності, здатних вражати цілі на відстані 300 і 700 кілометрів відповідно. Це буде перша поставка таких ракет до рф з початку війни.

      На таку новину відреагував міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай, закликавши свою державу дати Україні військову допомогу:

      – Стало відомо, що іран передає росії балістичні ракети. Більше немає сумнівів у тому, яку позицію має зайняти Ізраїль у цьому кривавому конфлікті. Настав час Україні отримати військову допомогу, як її надають США і країни НАТО.

https://twitter.com/DrNachmanShai/status/1581576908986195969

     Голова Ради з національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулат на форумі в Бахрейні “попередив” росію, що у разі ударів по Україні іранськими балістичними ракетами, українська армія зможе ефективно відповісти ізраїльськими високоточними балістичними ракетами.

https://www.unn.com.ua/uk/news/2003944-izrayil-nadast-ukrayini-zbroyu-yakscho-rosiya-otrimaye-iranski-raketi

     Україна раніше зверталася до Ізраїлю щодо постачання системи протиповітряної оборони, враховуючи успіх ізраїльського “залізного купола”, а також далекобійних зенітних ракетних комплексів “Барак-8”. Однак від початку повномасштабного вторгнення рф Ізраїль утримувався він надання нам летальної допомоги.

      Проте нещодавно The New York Times повідомляло, що ізраїльська сторона стала допомагати Україні боротися з іранськими дронами, надаючи базові дані розвідки про іранські безпілотники. А представник ізраїльського зовнішньополітичного відомства у розмові із заступником міністра закордонних справ рф засудив їх використання російськими військами в Україні.

     Коли в центрі Європи палає кривава широкомасштабна війна, що впливає на глобальні світові процеси, жодна поважаюча себе країна не може залишатися осторонь. Досвід та допомога Ізраїля, який живе у постійному стані війни вже протягом кількох десятиліть, зараз вкрай необхідні нашій державі і ЗСУ. Добре, що дружня країна в цьому питанні робить кроки назустріч. Спільна боротьба проти терористів робить нас сильнішими, що значно пришвидшить Перемогу добра над суцільною темрявою.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11