Нацбанк випустив пам’ятну медаль на честь звільнення Херсону

Національний банк України (НБУ) започаткував випуск серії пам’ятних медалей, присвячених містам-героям та їхнім мужнім мешканцям, які продемонстрували надзвичайний патріотизм під час протистояння збройній агресії рф. Першу під назвою «Херсон – місто героїв» випустили тиражем до 100 тис. штук та вже презентували в деокупованому місті.
Дизайн пам’ятної медалі «Херсон – місто героїв», був розроблений художницею Наталією Фандіковою. Митець відтворює краєвиди довоєнного Херсону – чарівного, красивого, гармонійного, що надихає до життя, у сплетінні з історичними подіями весни 2022 року, коли херсонці сміливо та самовіддано протестували проти окупантів, ставши на захист рідного міста, – акцентували у НБУ.
Важливим моментом віри у Перемогу стали рядки з історичного роману Ліни Костенко «Берестечко», які нанесені на медаль.
Слід зазначити, що медаль виготовлена зі сплаву міді та нікелю, який має наступні назви: нікелеве, нове, німецьке срібло або віреніум.
Наразі заплановано випуск медалей, присвячених таким містам-героям: Харкову, Маріуполю, розстріляній Київщині (Бучі, Гостомелю, Ірпеню) та іншим, які не скорилися загарбникам та відстояли свою незалежність.

Вважаємо це дуже цікавою та правильною ініціативою. Адже саме завдяки таким медалям люди будуть завжди пам’ятати про величезну ціну, яку Україні доводиться платити, захищаючи весь світ від тотального зла. А також про те, що українці –незламна нація, котра 100% здобуде таку потрібну нам всім Перемогу, здобуту на полі бою та викарбувану на медалях.

За матеріалами:
https://zaxid.net/nbu_prezentuvav_pamyatnu_medal_prisvyachenu_hersonu_n1553101

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11