Австралійський мільярдер заснував інвестиційний фонд на 25 мільярдів доларів для відбудови України

     Магнат гірничовидобувної галузі Австралії Ендрю Форрест заснував інвестиційний фонд, який, становитиме щонайменше 25 мільярдів доларів, щоб допомогти відбудувати Україну, яка зазнала руйнувань від російських військ.

     Австралійський мільярдер Ендрю Форрест заробив свої статки під час буму гірничої промисловості в країні. Він є засновником і виконавчим головою залізорудного гіганта Fortescue Metals. Останніми роками чоловік звернув увагу на екологічні технології, започаткував ініціативи з декарбонізації своїх гірничодобувних комплексів і виробництва зеленого водню.

      Подружжя Форрест виділило 500 мільйонів доларів у фонд, який, за словами організаторів, з часом може зрости до 100 мільярдів доларів.

     Такій гідний крок привітав Президент України Володимир Зеленський. Він вбачає у цьому можливість повністю замінити старі вугільні та атомні електростанції абсолютно новою екологічною енергією:

      – Ми скористаємося тим фактом, що те, що знищили росіяни, можна легко замінити новітньою, найсучаснішою зеленою та цифровою інфраструктурою.

     Фонд співпрацює з головою інвестиційного гіганта BlackRock Ларрі Фінко. Там сподіваються отримати підтримку державних інвестиційних фондів та інших професійних інвесторів.

     На початку березня Ендрю Форрест сказав, що він обговорював план із низкою світових лідерів, включно з президентом США Джо Байденом, тодішнім прем’єр-міністром Британії Борисом Джонсоном та президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

     Повідомляється, що зібраний капітал стане доступним, коли російські війська будуть виведені з території України.

https://www.bbc.com/ukrainian/news-63663079

     Отже, Україна не залишається сам на сам зі своїми проблемами. Небайдужі іноземні друзі готові долучитися до відбудови всього того, що безглуздо та цинічно руйнує російська орда. На руїнах збудуємо нові, сучасні, високотехнологічні об’єкти. Дякуємо Ендрю Форресту, австралійцям та всім, хто допомагає долати важкий шлях до Перемоги, який ми пройдемо з гідністю. Віримо у мужність та незламність наших військових, підтримуємо ЗСУ, які на полі бою захищають нашу Свободу та вільне майбутнє українців.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11