Фінляндія передає Україні рекордний пакет військової допомоги

     Фінляндія передасть Україні черговий пакет оборонного обладнання. Відповідне рішення прийняв президент цієї держави Саулі Нійністьо 17 листопада 2022 року, позитивно відреагувавши на пропозицію уряду.

     Це вже десятий та рекордний за сумою пакет оборонної підтримки від країни з початку повномасштабної війни. Його вартість сягає 55,6 мільйона євро. Про це повідомили на сайті Міноборони Фінляндії.

https://www.defmin.fi/en/topical/press_releases_and_news/finland_to_deliver_more_defence_materiel_assistance_to_ukraine.13189.news#68a8060f

      В загальному ж допомога ЗСУ від Фінляндії становить 160,4 мільйона євро.

      Під час прийняття рішення про додаткову допомогу врахували як потреби України, так і ресурси Сил оборони Фінляндії.

     – Україна продовжує потребувати підтримки у захисті своєї території. Спектр оборонної допомоги, яка зараз надсилається, є найбільшим на сьогодні, – сказав міністр оборони Антті Кайкконен.

      У відомстві не конкретизують що саме передаватимуть та терміни прибуття, аби цінний вантаж безпечно дістався місця призначення.

      А що далі з ним робити, чудово знають професійні та вмотивовані українські воїни! Дякуємо нашим фінським друзям за надійне плече допомоги! Спільними зусиллями Україна здобуде Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11