УКРАЇНЦІ ЗМОЖУТЬ СЛІДКУВАТИ ЗА ВІДНОВЛЕННЯМ ТРАНСПОРТНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ЧЕРЕЗ IT-СИСТЕМУ

Прес-служба Міністерства інфраструктури повідомила про те, що Уряд підтримав рішення створити цифрову систему управління відбудовою транспортної інфраструктури, де кожен зможе слідкувати за процесом відновленням об’єктів.
Нова ІТ-система дозволить будь-кому відстежувати весь цикл реалізації інфраструктурного проекта від проектування, проведення публічних закупівель, здійснення робіт з будівництва, реконструкції та ремонту і до введення готових об’єктів у експлуатацію.
Використання принципу «всі бачать все» дасть змогу громадськості, міжнародним партнерам чітко розуміти, куди і як витрачаються кошти, спрямовані на відновлення.
В Мінінфраструктури вважають, що в майбутньому такий підхід може бути взятий за основу створення Електронної системи управління у відбудові всіх галузей.
– Спільно з партнерами ми зараз працюємо над тим, щоб міжнародний реєстр збитків був інтегрований з українським реєстром пошкодженого майна, який є основою Цифрового управління відбудовою, – зазначив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
Реалізація цього проекту здійснюється у співпраці з міжнародною неприбутковою організацією Open Contracting та RISE Ukraine — Coalition for Reconstruction. Фінансування
розробки відбувається в рамках проектів Open Contracting Partnership та організацій-членів Коаліції RISE Україна, зокрема, за підтримки Британського уряду.
Як зазначив керівник напрямку підтримки України в Open Contracting Partnership Віктор Нестуля, «створення такої системи є дуже важливим кроком до широкомасштабного відновлення України. Вона дозволить краще скоординувати та якісніше підготувати проекти відбудови всередині країни та презентувати їх міжнародним партнерам через «єдине вікно» за зрозумілими їм стандартами».
Запуск Цифрової системи управління відбудовою транспортної інфраструктури запланований вже на початок 2023 року.
Вважаємо таку ініціативу дуже правильною, адже завдяки їй кожен зможе відслідковувати хід процесу відбудови рідної України: радіти новим звершенням та наочно бачити, як відновлюється наша Батьківщина! Віримо, що нам все вдасться, і Україна відродиться та розквітне завдяки спільним зусиллям!
За матеріалами:

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11