Україна розробила альтернативну систему постачання електрики

     На тлі російських ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України, виникла необхідність в розробці її альтернативи. Наша держава напрацювала план будівництва малих модульних реакторів, що виробляють електроенергію, та вже домовилась з США про його реалізацію. Про це в своєму інтервʼю розповів президент України Володимир Зеленський.

     За словами глави держави, у росії більше немає чим погрожувати Україні, окрім як зруйнувати енергетичну систему. Тому наше головне завдання – пережити сезон холодів.

      – Якщо ми переживемо цю зиму – а ми її переживемо – ми точно переможемо у цій війні. Повірте, удари по енергетиці – найпотужніша зброя, яка залишилася в росії, із тих, що вона вже застосувала або збирається, – зазначив президент.

     Саме для цього українські фахівці розробили пілотний варіант будівництва малих модульних реакторів. Проте, поки що всі ресурси залучено на те, щоб захистити й відновити вже існуючу енергетичну систему.

      – Україна розробила цікаву альтернативну систему постачання електрики, ми з «Укренерго» та Міністерством енергетики точно розуміємо, що будемо робити – як тільки можна буде підняти голову, ми це будемо робити. А поки що всі – від великих урядовців до менеджерів середньої ланки – всі працюють над тим, щоб захистити те, що є, і відновити те, чого нас позбавляють щоденно, — наголосив Володимир Зеленський.

     Україна та США під час кліматичної конференції COP27 в Шарм-ель-Шейху домовилися про спільний пілотний проєкт “Чисте паливо в Україні з SMR” з будівництва малого модульного реактора. Невеликий розмір агрегатів дозволить розміщувати їх у важкодоступних для обстрілів місцях.

https://www.youtube.com/watch?v=SIguiytrBrY

     Війна росії постійно ставить нові виклики перед нашою державою. Завдяки згуртованості українського народу і влади нам вдається з гідністю проходити всі випробування, робитимемо це і надалі. Вистоїмо, витримаємо, переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11