Новини Дніпропетровщини, 18 листопада: наслідки ворожої атаки по Дніпру та обстріли мирного Нікополя

Нікополь вкотре накрили ворожим вогнем. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що вночі від ворожого вогню знову потерпала Нікопольщина:

росіяни кілька разів накрили з РСЗВ сам Нікополь. Випустили на нічні квартали понад 40 снарядів. На щастя, минулося без постраждалих. У місті пошкоджені кілька багатоповерхових та приватних будинків, господарські споруди та лінія електропередач. Пошкодили рашисти і сонячну підстанцію та гаражний кооператив. Понівечені гаражі та автiвки. У решті районів ніч без тривог та обстрілів i станом на ранок все спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Дніпро оговтується від ракетного терору. Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора вдень було зафіксовано прильоти російських ракет у двох районах Дніпра:

окупанти завдали ударів по промисловому та приватному підприємствам. 23 людини постраждали, серед яких – дівчинка-підліток 15 років. Найстаршій пацієнтці – 83, в жінки інфаркт. Люди дістали різних ушкоджень, здебільшого це – порізи, струс мозку. Нині 9 постраждалих залишаються в медзакладах. Троє осіб врятовані підрозділами ДСНС. Ще 50 людей рятувальники вивели в безпечне місце з території промислового підприємства, на яке прийшовся один з ударів. На щастя – без загиблих.

За словами посадовця, у Дніпрі внаслідок ворожих атак в різних районах пошкоджено близько півтора десятка багатоповерхівок, три двоповерхові будівлі, частково зруйновано приватний будинок і ще один пошкоджено. Понівечено школу, коледж, з десяток автівок, причепи, громадський транспорт та контактні мережі, газогін. Рятувальники загасили одну пожежу.

Дякую фахівцям всіх служб, які були задіяні в ліквідації наслідків обстрілів. Дякую лікарям, які надали допомогу пораненим, – наголосив Микола Васильович.

Гарною новиною стало те, що співробітники ДТЕКу повернули світло 6 тисячам родин у Нікополі, яке зникло після нічного обстрілу. Живлення насосної станції також відновлено.

Злість на окупантів переповнює. Але маємо тримати себе в руках. В нас один шлях, і цей шлях – до Перемоги. Працюємо, допомагаємо ЗСУ, віримо в Президента і разом – до спільної мети, – закликав Микола Лукашук.

Ми маємо триматися, наближаючи Перемогу. Очільник Покрова Олександр Шаповал повідомив, що тиждень, який завершується, був важким, адже окупанти ані на мить не припиняли масовані обстріли мирних міст та сіл Нікопольщини.

Щодо ситуації в Покрові, то вона напружена, але контрольована. Всі необхідні послуги надаються у повному обсязі. Комунальні, медичні, соціальні установи працюють у штатному режимі.

Вдячний підприємствам всіх форм власності, які функціонують у робочому режимі, тримаючи виробничий фронт. Всі разом ми працюємо на Перемогу, – зазначив Олександр Миколайович.

Покров продовжує підтримувати Захисників, а також допомагає переселенцям.

Міський голова звернувся до всіх мешканців і закликав економно споживати електроенергію, бути уважними та обережними у вечірній час, дотримуватись комендантської години, вірити у ЗСУ та нашу Перемогу.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Впевнено йдемо до Перемоги. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що за інформацією Оперативного командування «Південь» ворог продовжує облаштування оборони на всіх її рубежах та шукає способи налагодити логістичні шляхи на лівобережжі Дніпра.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовані вогневі завдання по скупченню техніки та живої сили окупантів. Втрати рашистів на південному напрямку за добу склали 3 одиниці автобронетехніки, – повідомив посадовець.

Ситуація у місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії. Перевищення радіаційного фону не зафіксовано. Кривий Ріг живе та працює на Перемогу.

Загроза ракетних атак та дронів-камікадзе залишається, тому закликаю всіх мешканців міста дотримуватися правил повітряної тривоги. Попри все, зберігаємо спокій, віримо у ЗСУ та нашу Перемогу, – закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Слідуємо всім правилам безпеки, тримаємо кожен свій фронт, допомагаємо нашим воїнам та один одному. Адже знаємо, що гуртом обов’язково досягнемо нашої заповітної мрії та визволимо Україну від окупантів!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11