17 листопада, Дніпропетровщина: окупанти вкотре вдарили по Нікопольщині, залишивши людей без світла та води

Нікопольський район знову постраждав. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що понад 70 російських снарядів прилетіли вночі на Нікопольщину:
–  Росіяни скерували свої «Гради» та важку артилерію на чотири громади –  Мирівську, Марганецьку, Червоногригорівську та Нікопольську. Люди, на щастя, не ушкоджені.
Найбільше постраждав Нікополь. Там понівечені 20 багатоповерхових та приватних будинків, з десяток господарських споруд, коледж, автівки, газогін та лінії електропередач. Без електрики залишилися 6 тис абонентів. Через обстріл знеструмлена й насосна станція місцевого водоканалу. Понад 40 тис родин на разі без води. Енергетики уже розпочали роботи з відновлення лінії.
В інших районах ніч з тривогою, та минулося без атак.

Рашисти активізувалися – бережіть себе! Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, що вчорашній день на території нашого регіону минув без ворожих обстрілів – в громадах було тихо. А вже сьогодні ситуація кардинально змінилася:
–  Зараз є загроза ракетного удару по нашому регіону. Про ціль наразі невідомо. Будь ласка, залишайтеся в укриттях, або дотримуйтеся правила двох стін. Російські нелюди активізувалися, тому бережіть себе, –  закликав посадовець.
https://www.facebook.com/nbankr

Регіон піклується про переселенців. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко наголосив на тому, що влада тісно співпрацює з волонтерами Нікопольщини:
Спрямовуємо наші зусилля задля того, щоб забезпечити потреби внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають на території району. За офіційними даними їхня кількість сягає вже понад 30 тисяч людей. Ми співпрацюємо з благодійними фондами та організаціями, які надають гуманітарну допомогу переселенцям, пенсіонерам та малозабезпеченим родинам у вигляді наборів продуктів харчування, засобів особистої гігієни, побутової хімії, — доповів посадовець.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Місто тримається і вірить у Перемогу! Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що у місті проводиться робота з усунення наслідків ворожих обстрілів. Разом з тим у штатному режимі працює інфраструктура та комунальні підприємства.
На жаль, через руйнування енергетичного сектора, ми зіткнулися з екстреними відключеннями електроенергії. Але цей захід вимушений, тому закликаю ставитися до цього з розумінням, і намагатися економити електрику, – закликав Олександр Іванович.
Очільник Нікополя також вкотре попрохав мешканців у жодному разі не ігнорувати сирену.
–  Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – впевнений Олександр Саюк.
https://www.facebook.com/press.nmr

Кривий Ріг також підтримує переселенців. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що міську інфраструктуру після обстрілів відновили – запустили електрику, воду, тепло, рух тролейбусів та інше.
За інформацією оперативного командування «Південь» на південному напрямку ворог продовжує обладнання фортифікаційних рубежів на лівому березі Дніпра.
За добу наші героїчні військові знищили на південному напрямку 15 одиниць автобронетехніки, 2 САУ, безпілотник «Орлан-10» та 2 склади боєприпасів у Новій Каховці та Олешках. Сапери та піротехніки продовжують велику роботу щодо розмінування територій. За один день у Криворізькому районі знешкоджено ще 79 боєприпасів окупантів, серед них 75 небезпечні міни, які знайшли поблизу с.Велика Костромка Зеленодольської громади. Вони мають пластиковий корпус, і через це їх важко відшукати металодетектором, а зелений колір заважає їх побачити у рослинності. Прошу бути особливо уважними на деокупованих територіях та слідкувати за дітьми.
Посадовець додав, що продовжується робота з надання матеріально-технічної допомоги військовим та мешканцям звільнених територій Херсонщини:
–  Кожного дня до міста приїздять люди зі звільнених сіл, тому що розуміють, що тут  вони отримають все необхідне –  проживання, триразове харчування, медичну та психологічну допомогу. А по-іншому й бути не може: українці продовжують допомагати українцям.
Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона знаходиться під повним контролем ЗСУ та військової адміністрації. Комунальні підприємства, медичні та соціальні установи працюють у штатному режимі.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
  
 
Ми закликаємо всіх мешканців нашого регіону бути надзвичайно обережними, берегти себе та не припиняти віру у наші ЗСУ та Перемогу! Вистоїмо і доведемо всім, що Україна – сильна, незалежна держава, яка понад усе цінує свободу та ніколи не буде захоплена окупантами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11