росія продовжує знищувати підприємства критичної інфраструктури та вкотре ставить під загрозу ядерну безпеку всього світу

Не встигла Україна оговтатися від масованої ракетної атаки рашистів, що відбулася 15 листопада, як сьогодні зранку ворог з новою силою атакував нашу державу. Внаслідок ракетних ударів є влучання в об’єкти інфраструктури у Дніпрі та Одеській області.

Нові ракетні удари по Україні націлені на видобуток газу. Під загрозою і атомна енергетика.

Так, прерший заступник міністра енергетики Юрій Власенко в інтерв’ю виданню «Forbes» заявив, що метою масованого ракетного удару 15 листопада могла бути зупинка атомних електростанцій України.

Ймовірно, їхні енергетики, які мають схеми живлення нашої енергосистеми, підказали військовим, куди бити, щоби зупинити наші АЕС, – висловив свою версію посадовець.

Нагадаємо, що основні влучання були по підстанціях.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі надав інформацію про те, що дві українських атомних електростанції – Хмельницька (ХАЕС) і Рівненська (РАЕС) постраждали від масованого обстрілу росіян 15 листопада.

Так, ХАЕС внаслідок масованого ворожого обстрілу втратила повний доступ до електромережі. Це змусило електростанцію тимчасово перейти на резервне живлення від дизель-генераторів. У цей період два її реактори були зупинені, припинивши постачання електроенергії домогосподарствам, заводам та іншим об’єктам. Електропостачання станції було відновлене більш ніж через 9 годин.

РАЕС через обстріли втратила зв’язок з однією з ліній електропередач напругою 750 кВ. Внаслідок цього станція знизила потужність, а один з її чотирьох енергоблоків був автоматично відключений. Відновити постачання електроенергії РАЕС в українську мережу вдалося о 04:00 16 листопада.

За словами очільника МАГАТЕ, «це свідчить про потенційні ризики для ядерної безпеки, з якими стикаються всі ядерні об’єкти України під час цієї жахливої війни, а не лише Запорізька атомна електростанція… Ситуація з ядерною безпекою та захищеністю в Україні може стрімко погіршитися, збільшуючи ризик ядерної аварії».

Що стосується офіційних заяв від керівників підприємства «Енергоатом», то вони поки ніяк не прокоментували обстріли стратегічно важливих об’єктів.

Як ми бачимо, рф продовжує руйнувати об’єкти критичної інфраструктури України. І все це на тлі холодного сезону, який стрімко наближається. Віднайти вихід зі складної ситуації буде непросто, але треба вірити, що наша влада впорається з цим викликом, і не допустить сценарію «блек-ауту». Дуже хотілося б, щоб країни-партнери теж не стояли осторонь, а допомогли нам пережити цю зиму, і врешті-решт здобути Перемогу на всіх фронтах!

 

За матеріалами:

https://www.facebook.com/oleksiy.chernyshov/posts/pfbid02UXGK4gAJrfQaMkJF78z6xKuzGWWbJSKftYm9JJMmieFYAr8Umz62XcQKeTUdR34ul

https://focus.ua/voennye-novosti/537388-raketnaya-ataka-utrom-17-noyabrya-v-dnepre-i-odesskoy-oblasti-prilety-po-ukraine-otrabotalo-pvo

https://www.epravda.com.ua/news/2022/11/17/693926/

https://espreso.tv/rosiyski-obstrili-15-listopada-mali-na-meti-zupiniti-ukrainski-aes-minenergo

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11