ЗСУ отримають додаткову зброю та спорядження від союзників за підсумками “Рамштайн-7”

   16 листопада відбулося чергове засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Вона була створена для того, щоб оцінювати оборонні потреби нашої держави та надавати допомогу. Це вже сьома зустріч, яка зібрала представників близько 50 країн. Вона проходила на тлі російських ракетних ударів по цивільних об’єктах України та бомбардування енергетичної мережі. І це лише посилило рішучість міжнародних партнерів щодо підтримки нашої держави. Тому головною темою обговорення був захист українського неба й створення інтегрованої та ешелонованої системи ППО.

Цивілізований світ на боці України

      — Вільний світ з нами, доки ми не переможемо. – заявив міністр оборони Олексій Резніков, підбиваючи підсумки “Рамштайн”.

     За його словами, українська сила зараз:

    • збільшений економічний потенціал,
    • краща підготовка армії України,
    • сучасна логістика.

https://twitter.com/intent/follow?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1592958812834902016%7Ctwgr%5E9e3c3c1ddd7655b9948bef8a9a20298c111d6a13%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.radiosvoboda.org%2Fa%2Fnews-reznikov-7-zustrich-ramshtain%2F32134058.html&screen_name=oleksiireznikov

      Міністр оборони подякував партнерам України за підтримку та “нові ініціативи”. Зазначив, що очікує значних результатів до наступної зустрічі в Німеччині.

     Голова Об’єднаного комітету начальника штабів США Марк Міллі підтвердив, що завдання союзників – створити інтегровану та ешелоновану систему ППО.

     – Значна частина сьогоднішніх переговорів за участю майже 50 країн була присвячена тому, як ми можемо надати Україні правильне поєднання систем ППО та боєприпасів, щоб продовжувати контролювати небо і не допустити перевагу росіян у повітрі, – зазначив Марк Міллі.

Військова допомога

      Швеція ухвалила рішення надати великий пакет військової допомоги на 287 млн доларів. До нього, зокрема, увійдуть системи ППО та боєприпаси. Нагадаємо, Україна просить Швецію про поставки артилерійських систем Archer, але їх немає в цьому пакеті. Не виключено, що їх передадуть у майбутньому.

      Канада залишається одним із провідних постачальників зимового спорядження для ЗСУ. Напередодні стало відомо про допомогу на 500 млн доларів. Кошти витратять на військове обмундирування, обладнання для спостереження та зв’язку, паливо і медикаменти.

      Німеччина вже передала боєприпаси для ракетних систем MARS II та артилерійські снаряди. Крім того, відомо про поставки тягачів для танків, автомобілів для прикордонників, запчастин для великокаліберних кулеметів, мобільних систем опалення та засобів боротьби проти дронів-камікадзе.

     Іспанія пообіцяла додатково надіслати в Україну дві системи HAWK та ракети до них.

      Греція оголосила про поставки 155-мм боєприпасів для артилерії.

      Польща надасть додаткову артилерію, боєприпаси та засоби ППО ближньої дії.

     Міністр оборони США Ллойд Остін на засіданні Контактної групи з оборони України заявив, що її учасники зберігатимуть темпи підтримки Києва протягом зими, аби Україна “могла продовжувати закріплювати свої успіхи та перехоплювати ініціативу на полі бою”.

                                                       Реакція на падіння ракети у Польщі

      На брифінгу за результатами “Рамштайну” Ллойд Остін приділив окрему увагу падінню ракети в Польщі, що призвело до загибелі двох її громадян. Він запевнив, що незважаючи на те, якими будуть результати розслідування, відповідальність покладається на росію, оскільки напередодні вона завдала масованих ракетних ударів по нашій цивільній інфраструктурі. Глава Пентагону додав, що цей інцидент став ще одним нагадуванням про нерозсудливість росії.

Поразка росії

     На думку голови Об’єднаного комітету начальника штабів США Марка Міллі, нападом на Україну російська влада припустилася великої стратегічної помилки:

    – Вони хотіли повалити президента Зеленського та його уряд, забезпечити вихід до Чорного моря, захопити Одесу, всю територію до Дніпра. А потім після паузи продовжити наступ до самих Карпат. Вони хотіли захопити всю Україну, але програли і не досягли цих цілей,

      Марк Міллі зауважив, що, не досягнувши стратегічних цілей, росія зазнає поразки на оперативному та тактичному рівнях. Навіть зміщення пріоритетів на захоплення Донбасу не змінює провальної ситуації, у якій опинилась росія.

      – Усі цілі вторгнення зазнали невдачі. Ми минулого тижня стали свідками відступу росії з Херсона. Вони відступили за річку, перемістилися на південь. Очевидно, що воля росіян до війни не відповідає українській волі до боротьби на полі бою. На всій лінії фронту протяжністю близько 900 км українці досягали успіху за успіхом, – додав Марк Міллі.

                                                                                              Втрати росії

     За оцінками західних союзників, за час війни в Україні російська армія зазнала важких втрат у живій силі та техніці.

      – Вони втратили величезну кількість танків і БМП, вони втратили багато винищувачів та вертольотів 4-го та 5-го поколінь, – наголосив Марк Міллі.

      Ллойд Остін своєю чергою назвав російські втрати приголомшливими, вражає та кількість ракет, яка вже була запущена по Україні. За його словами, росія не зможе оперативно заповнити запаси ракет, і для цього їй можуть знадобитися роки.

                                                                         Зима зіграє на руку ЗСУ

     Очільник Пентагону впевнений, що ЗСУ матимуть перевагу з настанням холодів. Цьому сприятиме сучасне зимове екіпірування, тоді як росіянам не вдасться налагодити необхідне постачання за нинішньої логістики.

      – Я не думаю, що українці дозволять їм протриматися взимку. Я думаю, що українці продовжать чинити тиск, і ситуація на полі бою динамічно змінюватиметься. Дозволити росії відпочити і переозброїтися — це помилка. Я не вірю, що вони припустяться її, – додав Ллойд Остін.

https://www.youtube.com/watch?v=R9Ecu3GYrIk

     Ми теж безперечно віримо у наші Збройні Сили, професійних та вмотивованих Захисників, які впевнено відбивають атаки російських терористів та повертають окуповані території під український прапор. Дякуємо нашим міжнародним партнерам за зміцнення обороноздатності України та всебічну підтримку на шляху до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11