Завершився «Рамштайн-7»: яку допомогу нададуть Україні?

16 листопада відбулося 7 засідання Контактної групи з питань оборони України, так званий формат «Рамштайн». За його підсумками країни-партнери оголосили нові пакети допомоги. Про це розповів міністр оборони США Ллойд Остін.

Перш за все слід зазначити, що «Рамштайн» – це контактна група з питань оборони України, яка була створена для того, щоб оцінювати оборонні потреби нашої держави та надавати допомогу.
За словами Ллойда Остіна, з часу останньої зустрічі групи «Рамштайн» 7 країн або поставили критично важливі системи протиповітряної оборони в Україну, або зобов’язалися надіслати їх. Також у межах цієї контактної групи Сполучені Штати, Нідерланди та Чехія спільно працюють над модернізацією 90 танків Т-72 для України. 
Ллойд Остін наголосив, що група «Рамштайн» відіграла важливу роль у забезпеченні військового потенціалу України. Країни-члени контактної групи також допомагають навчати українських військових, як використовувати надане обладнання. До того ж зараз багато країн шукають способи допомогти Україні захистити себе на тривалий термін. 
– Ми збираємося зберегти нашу динаміку допомоги протягом зими, щоб Україна могла продовжувати консолідувати здобутки та перехопити ініціативу на полі бою. Українські війська воюють із ще більшою завзятістю та рішучістю, – акцентував він.

Керівник міністерства оборони додав, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну стільки, скільки це буде потрібно. За його словами, завдяки зусиллям багатьох учасників Контактної групи, які не припиняють робити свої внески, українські військові отримують дедалі більше важливих оборонних можливостей. Зокрема, протиповітряні системи NASAMS, які «забезпечили 100-відсотковий успіх у перехопленні російських ракет» під час атаки 15 листопада.
Що ж отримає Україна?
Швеція оголосила про пакет допомоги на 287 мільйонів доларів, що включає системи ППО. Іспанія надасть ще 2 пускові установки Hawk та ракети. Канада відправить пакет допомоги на 500 мільйонів доларів, що включатиме зимове спорядження для українських військових. Німеччина – системи ППО, артилерію та боєприпаси для РСЗВ. Греція надішле боєприпаси калібру 155 міліметрів. Польща – артилерію, боєприпаси та ППО малої дальності.
Закриття неба – наша пріоритетна задача
Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков, акцентувавши на тому, що захист українського неба є пріоритетом №1 для уряду та найважливішою темою під час засідання «Рамштайн-7».
Разом із нашими партнерами ми працюємо над інтегрованою та ешелонованою системою ППО. Готуємося до зими на полі бою, – додав міністр.
Він також висловив подяку його американському колезі за «керівництво міжнародною коаліцією проти зла».

Ми також дуже вдячні всім країнам, які допомагають Україні протистояти загарбникам, та постачають нам сучасну військову техніку. Завдяки такій підтримці ми маємо змогу захищати державу від терористів і з з кожним днем ставати все ближче до нашої спільної Перемоги! Віримо, що й інші країни послідують цьому прикладу та долучаться до надання такої потрібної нам допомоги у ці важкі часи для України.

За інформацією:
https://tvoemisto.tv/news/ppo_artyleriya_rakety_yaku_viyskovu_dopomogu_otrymaie_ukraina_139948.html
https://24tv.ua/pidsumki-ramshtayn-7-yaku-dopomogu-otrimaye-ukrayina-vidpovid_n2199392
https://novynarnia.com/2022/11/16/somyj-ramshtajn-pro-novu-vijskovu-dopomogu-ukrayini-ogolosyly-shist-krayin/

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11