16 листопада, новини Дніпропетровщини: Покров та Нікополь знову втратили Захисників, регіон оговтується від масованої ракетної атаки

рашисти вкотре атакували мирні міста та села. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що вночі напружено було на Нікопольщині:

росіяни завдали ударів по трьох громадах Марганецькій, Нікопольській та Червоногригорівській. Накрили нічні міста на села «Градами» і важкою артилерією. На щастя, обійшлося без загиблих та поранених. У Нікополі російські снаряди поцілили у десять приватних будинків. Понівечили господарські споруди, автівки, газопровід та лінії електропередач. Внаслідок обстрілів у одній з осель спалахнула пожежа. Вогнеборці вже загасили полум’я.

У решті районів було голосно через сирени, та обійшлося без ворожих атак і на цю хвилину спокійно.

Разом тримаємо енергетичний фронт! Окрім того, Валентин Михайлович закликав мешканців області максимально ощадливо використовувати електроенергію. Все це – через ворожий масований ракетний удар по Україні, коли було поцілено по об’єкту енергетичної інфраструктури у Кривому Розі, чим завдано йому серйозних руйнувань.

Через масований ворожий удар ситуація в енергосистемі складна. Наразі почалися екстренi відключення електрики. Тому прошу всіх вимикати всі другорядні електроприлади. Адже тільки так ми можемо допомогти енергетиці справитися з цією надскладною ситуацією, – попрохав посадовець.

Валентин Резніченко повідомив і гарну новину:

Наші відмінусували три російські ракети. Військові з повітряного командування «Схід» збили їх над Синельниківським та Криворізьким районами. Наші оборонці неба — найкрутіші!

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Дніпропетровщина страждає від рук окупантів. Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора вдень окупанти вдарили з «Градів» по Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Є постраждалий – це чоловік 1969 року народження, у нього уламкові ураження, надано медичну допомогу. В громаді пошкоджено два приватні будинки, господарську споруду, електромережі.

Також під обстріл потрапила і Великомихайлівська громада у Синельниківському районі. Було пошкоджено лінію електропередач, що призвело до зупинки насосної станції. Наразі й електро-, і водопостачання в громаді відновлено.

Внаслідок перепаду напруги у системі енергоживлення у Дніпрі стався збій в роботі територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення населення. Роботу системи оперативно відновлено.

Росіяни здійснили масований ракетний удар по Україні. Вже не вперше, бо армія рф – нелюди. Про це знатимуть і пам’ятатимуть всі покоління українців. Росіяни за все заплатять. Зберігаємо спокій і допомагаємо ЗСУ. Програш росії – неминучий. Україну – не зламати, – впевнений Микола Лукашук.

Втрата Героїв… Очільник Покрова Олександр Шаповал повідомив, що місто втратило ще одного Захисника:

Наш земляк, старший солдат, гранатометник батальйону оперативного призначення Національної Гвардії України, 54-річний РОКИТЯНСЬКИЙ АЛІМ загинув на Харківщині. Вічна пам’ять Герою! Співчуття рідним.

Прощання з РОКИТЯНСЬКИМ АЛІМОМ відбудеться у четвер, 17 листопада, о 10.00 на бульварі Шевченка.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Міський голова м.Нікополь Олександр Саюк з сумом розповів, що війна знову принесла горе до Нікополя:

10 листопада 2022 року захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави від російських окупантів, виявивши стійкість та мужність героїчно загинув наш земляк, солдат 53-ї окремої механізованої бригади 41-річний БУТ ВАЛЕРІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Вічна пам’ять і слава Герою!

Прощальна церемонія відбудеться 16 листопада.

https://www.facebook.com/press.nmr

Кривий Ріг пережив надскладний день. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про наслідки ударів по місту, зазначивши, що сили ППО збили дві ворожі ракети.

На жаль, три ракети вдарили в об’єкт енергетичної інфраструктури, який фактично зруйнований. За попередніми даними, без втрат, всі знаходилися в укритті. Рятувальники боролися з масштабною пожежею, – повідомив посадовець.

Також він коротко охарактеризував ситуацію з комунальною сферою:

Електрика. Вчора без світла залишилося декілька районів міста – близько 50 тис. абонентів. Тривають роботи з переключення на резервні лінії там, де це можливо. На ранок електропостачання відновлено в повному обсязі.

Теплопостачання. У частині Тернівського району були зупинені котельні через відсутність електрики. Щодо наслідків гідроударів, то вони з’ясовуються. Станом на 16 листопада всі котельні запущені в роботу.

Вода. Декілька насосних станцій запущені з генераторів. Можливий слабкий тиск води. Станом на ранок водопостачання є по всьому місту.

Транспорт. Метро – була 15-хвилинна зупинка потягів, потім переключилися на резервні лінії.

Лікарні. Всі зі світлом – запущені на генераторах.

Шахти. З шахт Кривбасу на поверхню виведені всі 566 шахтарів, що залишилися під землею внаслідок ракетного удару. Рятувальна операція тривала майже чотири години. Задля того, щоб визволити людей, гірничорятувальники використовували контргрузи та ручні лебідки.

Дорогі земляки, ми бачимо, що ворог в істериці. Він використовує усі підлі прийоми терористів. Але в жодному разі нас не залякати й не зупинити в нашій роботі на Перемогу. Попри ракетні удари, загалом у Кривому Розі ситуація стабільна, перебуває під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Стабільно працюють всі органи влади, комунальні підприємства, медичні та соціальні установи. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та Перемогу! Неминучу! – закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Віримо, що такі випробування роблять нас тільки сильнішими, зміцнюють наш дух до свободи та прагнення до незалежності! Знаємо, що наші ЗСУ зуміють вигнати ворога, захистити Україну та світ від тотального зла! Ми ж будемо тримати кожен свій фронт, наближаючи спільну і таку омріяну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11