Швеція надасть Україні зимовий пакет військової допомоги

     Уряд Швеції анонсував новий пакет допомоги Україні вартістю 287 мільйонів доларів. Він передбачає гуманітарну, військову та політичну підтримку по лінії ЄС.

     Міністр оборони Швеції Пол Йонсон оголосив, що новий пакет військового обладнання включає системи ППО та боєприпаси зі складських запасів країни, «необхідні для захисту України від запеклого натиску російських ракет, які мали місце в останні тижні».

      З міркувань безпеки Швеція не розголошує, які саме системи ППО надійдуть до України. Окрім зенітних комплексів, військовий пакет включає автомобілі підвищеної прохідності, зимове спорядження, засоби захисту та намети.

     — Це більший пакет військової підтримки, ніж усі вісім попередніх пакетів разом узятих. Це найбільша робота, яку ми зробили, і ми точно дотримуємося українського списку пріоритетів у тому, що, на їхню думку, їм потрібно прямо зараз, – зазначив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.

     І хоча артилерійські системи Archer, які посідають перше місце у запитах Києва, до нового пакету не включено, Стокгольм не виключає їхнє постачання у майбутньому.

     Нагадаємо, що раніше Швеція передавала нам каски, бронежилети, реактивні гранатомети, ракети тощо.

https://www.reuters.com/world/europe/sweden-promises-287-mln-military-aid-package-ukraine-including-air-defence-2022-11-16/

     Дякуємо шведським партнерам за посилення підтримки Україні. Сподіваємось й на подальшу плідну співпрацю для зміцнення нашої армії, що героїчно бореться за Перемогу та захищає мир у всьому світі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11