Завтра в Україні відбудеться Радіодиктант національної єдності-2022

     9-го листопада, у День української писемності та мови, буде проведено традиційний Радіодиктант національної єдності-2022. Як повідомляє Урядовий портал, мета цього всеукраїнського флешмобу — об’єднати навколо України людей з усього світу, а не перевіряти грамотність його учасників. Тому доєднуватись до його написання можуть абсолютно всі, хто має бажання перевірити себе і проявити любов до рідної мови.

    Авторкою цьогорічного тексту підготовленого для диктанту є українська письменниця і режисерка Ірина Цілик. Вона також є членкинею Українського ПЕНу — культурної і правозахисної громадської організації, що об’єднує українських журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників). Текст читатиме народна артистка, Героїня України Ада Роговцева.

    Для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності-2022, слід 9-го листопада об 11-ій годині за київським часом увімкнути ту платформу, яка є для вас зручною:

    • Українське Радіо або Радіо Культура;
    • додаток “Дія”.

     10-го листопада буде оприлюднено текст диктанту. Якщо хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, то можете:

    • Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10-го листопада.
    • Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10-го листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9-го листопада.

https://www.kmu.gov.ua/news/radiodiktant-nacionalnoyi-yednosti-2022-yak-vzyati-uchast

      Взявши участь у Радіодиктанті національної єдності, можна не лише провести час з користю та випробувати свої знання з української граматики, а й відчути себе частиною великої та сильної української родини, в якій панує любов і єдиний національний дух Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11