Ілля Бєляєв став переможцем шахового турніру «City Champion Bergisch Gladbach 2022»

Нещодавно у німецькому місті Бергіш Гладбах, що у землі Північний Рейн-Вестфалія, завершився 42 відкритий чемпіонат з класичних шахів. Участь у першості взяли 39 інтелектуалів. Серед них був і колишній працівник нашого підприємства – кандидат в майстри спорту України  з шахів Ілля Бєляєв.

Слід зазначити, що Ілля неодноразово ставав переможцем робітничих спартакіад комбінату, майстерно обходив сильних суперників. Минулого року він брав участь у Чемпіонаті України зі швидких шахів серед аматорів, де став бронзовим призером змагань. А ось за кордоном Ілля дебютував у грі в шахи. І навіть попри це, наш земляк став найкращим. Він достроково виграв титул «City Champion Bergisch Gladbach 2022»». Як це відбувалося та що йому допомогло перемогти, кореспонденти «ЗМ» дізнавалися особисто у нашого земляка.

Ілля розповів, що зараз він мешкає у місті Кюртен, де працює вчителем німецької мови в школі. А для того, щоб підтримувати форму, не втрачати напрацьовану роками шахову майстерність, вирішив спробувати свої сили у цьому турнірі:

–  Коли я дізнався про те, що у сусідньому місті будуть проводитися такі  змагання, то вирішив взяти в них участь. Тим паче, що будь-хто бажаючий міг спробувати свої сили. Достатньо було тільки сплатити внесок у розмірі 20 євро, і все – ти учасник змагань.

Сам турнір тривав 2 місяці, протягом цього часу учасники щотижня очно зустрічалися та проводили шахові партії. Кожному гравцю давалося по 1,5 години + 30 секунд на кожний хід. Таким чином, одна партія могла тривати по 4-5 годин!  

Ілля особисто провів 7 партій. Грав він і з дуже сильними суперниками, в тому числі й з кандидатами у майстри спорту. Говорить, що з самого початку налаштовував себе на перемогу:

–  Коли я вже зіграв 6 партій і набрав 6 з 6 можливих очок, то зрозумів, що переміг! Турнір навчив мене тому, що треба вірити у свої сили, не боятися пробувати щось нове, навіть ризикувати. Я завжди буду вдячний своїм вчителям за всі знання, які вони мені дали, — зазначив Ілля.

Перебуваючи у Німеччині, хлопець ані на мить не забуває про рідну країну: допомагає з перекладом українським родинам, які через війну були змушені виїхати з дому. Окрім того, підтримує рідного брата, який добровольцем відправився на фронт, ставши на захист Батьківщини.

Щиро вітаємо Іллю з таким блискучим виступом. Пишаємося здобутками нашого земляка, який примножує Перемоги України і доводить те, що нашу єдину і вільну націю не здолати!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11