«Лікарі колії» завжди на сторожі безпеки руху

До тих, хто відповідає за стабільність та безпечність руху залізниці, відносяться спеціалісти Служби колії. Її колектив контролює стан залізничного полотна, яким здійснюються перевезення видобутої сировини і готової продукції  підприємства. Керує цим відповідальним напрямком роботи Залізничного цеху досвідчений професіонал Костянтин Марковський. У його підпорядкуванні 6 бригад ремонтників, які працюють на всіх станціях комбінату. Саме ці люди проводять технічне обслуговування стрілочних переводів, піклуючись про безпеку руху потягів.

Наші бригади постійно задіяні в ремонтах, які покликані зробити рух залізницею безпечним та стабільним. На планове обслуговування шляхових сполучень відводиться 90% всього робочого часу бригад. Колія перед тим, як по ній дозволять рух залізничного транспорту, повинна відповідати певним нормам, що і має забезпечувати наша служба. Наприклад, трапляється так, що стрілочний брус виходить з ладу. Звісно, рух потягів по ньому забороняється. Ось тут і приходять на допомогу наші «лікарі колії». Вони вимірюють брус спеціальним шаблоном, і якщо бачать відхилення від стандарту, то одразу ж приступають до усунення проблеми. Підтягують, підбивають, перешивають, виймають болти, кріплення і роблять все можливе, щоб оперативно відновити рух залізницею. Таким чином, саме від злагодженості дій ремонтників колії залежить безаварійність руху потягів, – детально пояснює Костянтин Валерійович.

Переконатись у словах начальника Служби колії кореспонденти «ЗМ» змогли особисто, відправившись до стрілочного переводу № 1А ст.Калініна, де як раз працювала бригада ремонтників під керівництвом Владислава Зубика. Він розповів, що по цій колії рухаються «вертушки», якими добута сировина з Олександрівського кар’єру перевозиться на збагачувальну фабрику. На даний момент фабрика знаходиться на простої, тому з’явився час для проведення технічного обслуговування колії без необхідності зупинки руху по ній, чим і скористались залізничники.

Нам вдалося поспілкуватись з деякими працівниками бригади. Знайомтесь, Олександр Бойко – монтер колії з 30-річним досвідом роботи. Олександр Миколайович акцентував, що працювати йому подобається, адже він трудиться у надзвичайно згуртованому колективі. Впевнений, що це вкрай важливо, особливо під час важкого воєнного періоду.

Його колега Михайло Коломоєць прийшов до цеху 3 роки тому. Він відзначає, що починав працювати на посаді електромонтера. Потім була робота на іншому підприємстві, після неї – вихід на заслужений відпочинок. Та Михайло Михайлович не зміг просто сидіти вдома і нічим не займатися. Тому вирішив повернутися до рідного цеху.

Навіть незважаючи на те, що моя робота дуже виснажлива фізично, я все одно переживаю приплив сил та енергії, виконуючи відповідальні завдання, бо відчуваю себе потрібним, – зізнається Михайло Коломоєць.

Ось так, день за днем, монтери колії впевнено виконують покладені на них завдання з ремонту залізничного полотна, забезпечують безпеку та стабільність руху.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11