До Дня Залізничника. Вони визначають правильний курс рухомого складу

     Логістикою або організацією перевезень залізничним транспортом на нашому комбінаті займається Служба експлуатації Залізничного цеху. У її складі функціонують 6 станцій, 3 стрілочні переводи, за роботою яких слідкують поїзні диспетчери, чергові на станціях та стрілочних постах, 2 начальника зміни і 4 – дільниці. Завдяки їхнім чітко збудованим стратегічним діям, практичним умінням та високій майстерності вдається визначити потрібний маршрут курсування рухомого складу. У важливості та необхідності своєї служби впевнена і її керівниця з 27-річним досвідом роботи та сформованим за цей час високим професіоналізмом, упевненою позицією та чарівною посмішкою – Юлія Кібірєва:

  • Наша служба у складі Залізничного цеху, на мою думку, посідає дуже важливе місце. Уявіть собі, якщо чергові на станціях не переводитимуть стрілки, не направлятимуть потяги у потрібному напрямку, а ті, у свою чергу, не виконуватимуть обов’язкові маневрові операції?! У такому випадку процес перевезень залізницею буде повністю розбалансований.

     І з цим твердженням очільниці Служби експлуатації важко не погодитись, як і з тим, що працівники її команди змушені постійно навчатись, здобуваючи нові знання та навички.

  • Наша робота вимагає щоденного навчання та розвитку через те, що технологічний процес на підприємстві постійно вдосконалюється і зазнає змін. Щоб пристосуватись до них, необхідно будувати нові пости та колії примикання, навчати людей специфіці роботи. Та я вважаю, що це дуже добре, бо наша команда, разом із своїми «підопічними», постійно рухається вперед. Ми ніколи не зупиняємось, завжди ставимо перед собою максимальні цілі і намагаємось їх досягати, – розповідає Юлія Олександрівна.   

     Така впевнена позиція начальника сформувалась протягом десятків років наполегливої роботи. Юлія Кібірєва починала простою черговою стрілочного посту. З часом набувала досвіду, поступово здобувала нові знання і навички, отримала відповідну освіту та доросла до керівної посади. Тепер поважає тих, хто теж прагне до особистого професійного розвитку, розуміє задачу, знає алгоритм її виконання, і залюбки приймає таких до своєї команди:

  • Я поважаю і захоплююсь всіма своїми колегами. В нашій службі немає «зайвих», всі потрібні майстри у своїй галузі, бо мають бажання прямувати вперед, долаючи перешкоди.

     У Службі експлуатації, за твердженням Юлії Олександрівни, працюють і віддані своїй справі старожили, і новачки, котрі із задоволенням переймають досвід у професійних наставників.  Серед них називає такі імена: начальник дільниці Любов Уроженко, поїзні диспетчери Яна Лісова та Олена Червоноштан, чергові по залізничній станції – Раїса Демченко, Ольга Крушинська (наставниця Юлії Кібірєвої), Світлана Гиря, Марина Токмачова й Ольга Кузьміна.

     Керівниця дякує всім своїм помічникам та помічницям за відданість улюбленій справі, за те, що на них завжди можна покластись і разом вирішити будь-які задачі.

     Але на цьому ми ще не завершили знайомство з представниками Служби експлуатації…

                                                                 Відповідальна посада тримає його в професійному тонусі

     Віктор Ковальов з 1998 року працює начальником зміни в Службі експлуатації Залізничного цеху. Його обов’язки полягають в організації забезпечення виробничого процесу кожної зміни залізничників. Віктор Федорович здійснює контроль за своєчасною подачею вагонів для їх навантаження чи розвантаження. Саме він слідкує за мінімізацією простою вагонів, рухомого складу, збереженням вагонного та електровозного парку, колії та ТМЦ, що прямують залізничними шляхами комбінату. В його підпорядкуванні чергові на станціях, залізничних переїздах, локомотивні бригади.

     Віктор Ковальов зізнається, що найважче у його роботі – це відповідальність за виконання покладених на нього завдань. Говорить про те, що великий досвід роботи, допомагає йому знаходити вихід з будь-якої складної ситуації, але то має бут колективна праця:

     – Я пишаюся тим, що мене оточує чудовий колектив професіоналів, на яких завжди можна покластися. Мої колеги за необхідності готові дати слушну пораду і прийти на допомогу. У такій дружній атмосфері я надихаюсь на подальшу роботу у складі ключового  для підприємства і вже рідного для мене Залізничного цеху. Моя спеціальність, без перебільшення, допомагає завжди залишатись у професійному тонусі.

                                                                                     Закохана у своє покликання

     40 років трудової діяльності цьогоріч відзначає поїзний диспетчер Служби експлуатації Олена Третяк. За її безпосередньої участі відбувається регулювання руху поїздів. Олена Іванівна починала свій шлях на нашому підприємстві з посади чергової по станції.  Працювала на ст. Калініна, Промисловій, Сировинній. Зараз, маючи значний досвід роботи, вона навчає тонкощам своєї спеціальності молодих фахівців.

     Залізничниця досконало знає всі нюанси шляхового розвитку станцій підприємства, коректні маршрути пересування поїздів. Величезний багаж знань допомагає їй упевнено задавати правильний курс.

     – Я завжди приходжу на зміну із задоволенням. Не уявляю свого життя без моєї улюбленої роботи, – ділиться Олена Іванівна.

                     Досвід, бажання і надійний колектив – «три кити», які перетворюють її роботу на улюблену справу

     Так вважає представниця Вантажної служби, досвідчена і цілеспрямована жінка з 25-річним стажем роботи – старший прийомоздавальник вантажу та багажу Олена Дрок. Вона працює у нерозривному тандемі з експлуатаційниками.

     Під чітким контролем Олени Валентинівни перебуває облік вантажів, які прибувають на ст. Калініна. Фахівчиня розповідає, що інформація, яка надходить до неї, використовується для ефективної експлуатації вагонів на залізничних шляхах підприємства, мінімізації їх простоїв.

     – Насправді, нічого складного у моїй роботі немає, – посміхаючись, стверджує старший прийомоздавальник. – Маючи бажання, всьому можна навчитись. Головне – бути уважною та відповідально ставитися до роботи. А ще дуже важливо мати надійний тил – колектив, на який завжди можна покластись. У мене він є, за що я надзвичайно вдячна долі, – акцентує Олена Валентинівна.

                                                                                                                                                             До друку підготувала Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11