Дніпропетровщина потерпає від рук окупантів, але здаватися ми не маємо права!

Сьогодні Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук провів традиційний брифінг, підсумовуючи тиждень, що минає. Що Микола Васильович розповів про безпекову ситуацію – читайте у нашій публікації.
Нікопольщина найбільше потерпає від російської агресії
Як акцентував очільник облради, протягом останнього тижня у нашому регіоні не було жодного дня без ворожих обстрілів.
–  Частіше за всі райони в області окупанти тероризують Нікопольщину. Регулярні обстріли там тривають майже 4 місяці. За цей час  в районі пошкоджено або зруйновано більш ніж 500 багатоповерхівок і близько 1 тис. 300 приватних будинків, –повідомив Микола Лукашук.
Протягом останнього тижня в Нікопольському районі від рук окупантів постраждали троє людей – дві жінки та чоловік отримали уламкові поранення, ще одна, на превеликий жаль, загинула.
Загалом з 24 лютого внаслідок збройної агресії рашистів загинули 159 мешканців нашої області, з них 6 – діти.

Рашисти все частіше стали атакувати регіон «мопедами»
За словами керівника обласної ради, за останній тиждень збільшилася кількість атак дронами-камікадзе:
–  Починаючи з минулої п’ятниці, зафіксовано влучання ворожих БПЛА по промисловим підприємствам та об’єктам енергетичної інфраструктури у Кам’янському районі, Кривому Розі та Павлограді. Але є й хороші новини: протягом тижня сили ППО збили над Дніпропетровщиною 21 дрон-камікадзе.
Не припиняються й ракетні удари по важливим інфраструктурним об’єктам
Ворог, окрім дронів, обстрілює область ракетами. Подібні масовані атаки були зафіксовані у понеділок, 31 жовтня та четвер, 3 листопада. Окупанти ставили собі за мету зруйнувати енергетичні об’єкти, промислове та водне підприємства.
–  Через атаки на енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини в області введені аварійні та стабілізаційні відключення. Тому я звертаюся до бізнесу і наших мешканців із закликом економити електроенергію сьогодні, щоб завтра бути зі світлом. Прошу поставитися до  цього із розумінням та максимально відповідально, –  закликав очільник облради.

Надзвичайники продовжують звільняти область від ворожих снарядів
Зупинився Микола Васильович і на питанні стосовно розмінування територій. Посадовець повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення військ рф на територію України, групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області знищено 6 тис. 26 боєприпасів, з них: на території Дніпропетровщини – 5 тис. 423 одиниці сучасних та 291 одиницю застарілих боєприпасів; на території Херсонської області – 312 сучасних боєприпасів.
Дніпропетровщина надає прихисток вимушеним переселенцям
За словами Миколи Лукашука, до нашого регіону продовжують прибувати внутрішньо переміщені особи. Так, станом на сьогоднішній день, на Дніпропетровщині обліковується 363 тис. 500 людей. Найбільше переселенців проживають у Дніпрі – 146 тис. 600, та Кривому Розі – 64 тис. біженців. І це тільки ті, хто офіційно зареєструвався у соціальних службах та отримав статус переселенця. В реальності ж така цифра, звісно, більша.

Ось так Дніпропетровщина прожила останній тиждень. Звісно, кожному з нас надзвичайно складно. В першу чергу, морально. Та попри це ми все одно маємо триматися. Заради наших мужніх Захисників, які боронять рідну землю, заради наших дітей, які мають жити у вільній країні та заради всього цивілізованого світу, який покладає надію саме на нас, українців, котрі зараз Захищають всіх від тотального зла! Віримо, що здолаємо всі негаразди! Іншого й бути не може!

За матеріалами:
https://www.facebook.com/nbankr

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11