«Немає у російських терористів таких ракет, які б могли влучити в українське бажання жити… Жити цивілізовано і дбати один про одного»

     Саме так Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні прокоментував вчорашню підступну ракетну атаку рф по цивільних об’єктах нашої країни. Нагадаємо, зранку, 31 жовтня, енергосистема нашої держави в різних її областях зазнала значних руйнувань. Ворожими ракетами та дронами пошкоджено 18 об’єктів енергетичної інфраструктури у 10 регіонах України. Країна-агресорка випустила в бік нашої держави 55 ракет та дронів, 45 з яких було збито героїчними Силами протиповітряної оборони. Військові аналітики стверджують, що це найкращий результат за всю історію російсько-українського конфлікту.

     Глава держави подякував всім Силам оборони, які задіяні у захисті українського неба, за відмінну роботу. І ось як прокоментував гелоувінський психоз з боку рашистів:

     – У цей час іще тривають відновлювальні роботи в тих регіонах, де сьогодні були влучання російських ракет. Робимо все можливе, щоб відновити енерго- і водопостачання. І відновимо. Сьогодні дуже добре спрацювали наші Повітряні сили та всі, хто задіяний у захисті неба. Більшість обʼєктів, які терористи визначили собі за мішені, вдалося врятувати. Тільки за цей ранок терористи застосували для масованого удару 55 крилатих ракет, із них 45 збито.

     Ми будемо й надалі посилювати нашу протиповітряну оборону. Але вже зараз на кожні десять влучань терористам доводиться витрачати мінімум учетверо більше ракет. Іще гірші показники в Росії щодо дронів, зокрема й тих, які поставили їй спільники з Ірану. І це бачить світ. Бачить, що колишня «друга армія світу» вже навіть не двадцять друга за своєю ефективністю. А ми зробимо все, щоб вона взагалі пішла у другу сотню. І це буде.

     Немає в російських терористів таких ракет, які могли б влучити в українське бажання жити. Жити цивілізовано і дбати одне про одного.

     Мудрі слова очільника держави, незважаючи ні на що, спонукають українців до подальшої боротьби проти російського злочинного терору, за свої Незалежність, волю, за свою квітучу країну та її мирне майбутнє.

     На даний момент основна боротьба за перелічені цінності точиться на передовій та в енергетичному просторі. Так, вчора ввечері енергокомпанія «Укренерго» оприлюднила таке повідомлення:

     “Для усунення наслідків о 17:00 Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для застосування графіків аварійного відключення електропостачання для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України”.

     Подібні вимушені кроки у відомстві прокоментували необхідністю обмеження енергоспоживання задля  утримання балансу в загальній енергосистемі.

     Як наслідок, у Дніпропетровській області запровадили стабілізаційні відключення електроенергії. Нагадаємо, що через вчорашні атаки було пошкоджено два енергооб’єкти у Дніпрі та Павлограді, що суттєво вплинуло на спроможність мереж подавати цінний ресурс до споживачів. Станом на сьогоднішній ранок, 1 листопада, графіки так званої енергодисципліни, за повідомленням ДТЕК, поки що не застосовуються.

     Ми з Вами бачимо, що наші енергетики роблять абсолютно все від них залежне, щоб кожен українець був с теплом та світлом. Тому зі свого боку маємо відповідати тим самим, споживаючи електроенергію розумно, дотримуючись режиму тотальної економії.

     Таким чином, максимально знижуємо використання електроенергії з 06.00 до 11.00 та з 17.00 до 23.00. Вмикаємо енергоємні прилади по черзі: бойлер, нагрівач, пральну машину, мікрохвильовку, електрочайник. А за можливості, взагалі не використовуємо їх. Підприємці мають обмежити зовнішнє освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів. Не забуваємо тримати на поготові ліхтарики та батарейки для заміни, свічки, сірники, заряджені мобільні телефони і запас теплих речей.

     Таким є український лейтмотив сьогодні, у перший день останнього місяця осені. Тримаємо свої позиції і розпочинаємо новий ранок з рішучих кроків назустріч Перемозі України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11