31 жовтня, Дніпропетровщина: окупанти знову атакували область – є жертви, а також суттєві руйнування на енергетичному об’єкті

Рашисти активізували обстріли. Найбільш постраждав Марганець. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що окупанти вночі здійснили масовані обстріли регіону:
росіяни атакували РСЗВ, важкою артилерією та дронами-камікадзе. На Нікопольщині під вогонь потрапила Марганецька громада. Найбільше постраждав сам Марганець. Туди прилетіли 40 снарядів з російських «Градів». Внаслідок ворожої атаки загинула 31-річна жінка. Ще одна отримала численні поранення. Зараз вона у лікарні. У місті пошкоджено майже 30 багатоповерхових та приватних будинків. Понівечено місцевий ліцей, адміністративну будівлю, автівки та лінії електропередач. У Кам’янському районі ворог дронами-камікадзе ударив по об’єкту енергетичної інфраструктури. Маємо серйозні руйнування. У ліквідації наслідків задіяні усі служби.
 https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko
Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, що вчора вранці рашисти, використовуючи РСЗВ, атакували Марганець. Внаслідок атаки уламкові поранення дістала 73-річна жінка, котра зараз перебуває в лікарні під наглядом медиків. Також на одному з підприємств понівечені виробничі будівлі. Ворожим вогнем в громаді пошкоджено півдесятка п’ятиповерхівок і вісім легкових авто.

Ми обов’язково переможемо! Микола Васильович відповів на численні запитання стосовно терору мирного населення Нікопольського району, зазначивши, що «регіон російські військові обстрілюють з території АЕС, що розташована в окупованому Енергодарі, бо знають – вогню у відповідь по цьому об’єкту не буде. Адже ЗСУ не наражатимуть на таку небезпеку мирних українців».
– Немає жодних сумнівів у тому, що наші військові обов‘язково звільнять і Енергодар, і всі тимчасово окуповані населені пункти України. Разом з цим припиниться терор Нікопольщини. Зараз завдання кожного з нас – допомагати ЗСУ і один одному. Робити все, що в наших силах задля Перемоги. Ми сильніші, ми згуртовані, ми вдома на своїй землі. Росіяни ніколи не отримають того, що хочуть, ця війна не триватиме вічно. Україна Переможе, –впевнений посадовець.
https://www.facebook.com/nbankr

Голова Нікопольської районної адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що окрім обстрілу Марганецької громади, в межах інших територій району ніч минула без надзвичайних ситуацій.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163
Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що міська влада продовжує усувати наслідки попередніх обстрілів. Вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режиму.
Якщо вам потрібна допомога, телефонуйте до нашого колл-центру: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00), – наголосив очільник Нікополя.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Місто готується до екстремальних умов та допомагає звільненим населеним пунктам. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що наші війська утримують займані позиції та завдають вогневого ураження ворогу, створюючи умови для подальших наступальних дій:
Ракетно-артилерійські підрозділи завдають ударів по позиціях ворога, районах зосередження живої сили та техніки. Також наші частини тримають під вогневим контролем більшість переправ ворога, що значно підриває його логістику.
Як акцентував посадовець, незважаючи на всі труднощі, у самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Всі органи влади діють максимально злагоджено та ефективно. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Місто живе та працює на Перемогу.
Міська влада продовжує реалізацію заходів щодо підготовки до, можливо, найважчої за останні 80 років зими:
Не виключені нові удари окупантів по об’єктах енергосистеми. І ніхто не може зараз прогнозувати – скільки доведеться містам залишатись без електропостачання. Може кілька днів, а можливо – кілька тижнів або місяців. Тому, для забезпечення роботи лікарень, котельних, насосних водоканалу та іншої критичної інфраструктури ми закуповуємо потужні генератори. Для створення пунктів колективного обігріву в школах ми також закуповуємо генератори, буржуйки, дрова, вугілля. В місті створено стратегічний запас продуктів та медикаментів. Ми робимо все для того, щоб вижити і перемогти.
Олександр Вілкул додав також, що готуватися до зими повинна кожна  сім’я. За словами посадовця, треба зробити запаси води, продуктів, що не псуються, утеплити вікна та двері, для приватного сектору – розглянути можливість переходу на пічне опалення, буржуйки, зробити запас дров і вугілля тощо.
Також місто продовжує надавати допомогу прифронтовим та фронтовим громадам, у тому числі буквально нещодавно звільненим з-під ворожої окупації. Допомога спрямована на відновлення інфраструктури – водо- та електропостачання, зв’язку, медичне забезпечення та багато іншого.
Кривий Ріг б’ється як одне серце. Я дякую кожному за витримку, за роботу та підтримку. Нас не зламати, і нас не перемогти. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – закликав Олександр Вілкул.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
 
 
Попри всі жахи, які принесли окупанти на нашу землю, намагаємося триматися, вірити у наші ЗСУ та твердо знати: ніякі руські не зламають наш дух і прагнення до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11