Швеція продовжує підтримувати Україну сучасним озброєнням

Швеція ухвалила рішення про передачу Україні сучасного озброєння, що демонструє оновлену оборонну політику північної країни. Про це в інтерв’ю газеті Dagens Nyheter заявив Міністр оборони Швеції Пол Йонсон.
За його словами, після першої двосторонньої зустрічі з українським колегою Олексієм Резніковим офіційний Стокгольм «активніше» візьметься за військову підтримку України.
Глава міністерства оборони Швеції не уточнив, що саме вони передадуть на озброєння ЗСУ.
Але, якщо зважити на слова представника християнських демократів з питань оборонної політики Мікаеля Оскарссона, це може бути переносний зенітний ракетний комплекс RBS 70 (є чотири варіанти/модернізації) і колісні самохідні артилерійські установки FH77BW L52 Archer. Слід зазначити, що раніше ЗМІ з посиланням на військових писали, що Швеція може передати Україні 12 таких САУ.
Важливо й те, що країна-союзник вже не вперше підтримує нашу державу. Так, наприкінці серпня Україна отримала від Швеції пакет військової допомоги. До його складу ввійшли гаубиці Archer, зенітно-ракетні комплекси RBS-70 та ще більше снарядів для артилерійських систем.
Ми надзвичайно вдячні за таку суттєву допомогу у боротьбі з рашистським злом та віримо, що й інші країни візьмуть подібний приклад для наслідування. Разом ми зуміємо вигнати окупантів, а також повернути мир на рідну землю!
За матерілами:

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11