Українцям вперше вдалося збити ворожу ракету через додаток «єППО»

     В Україні ІТ-фахівці розробили додаток «єППО», який має допомагати обороняти наше небо, відстежуючи низькозвучні крилаті ракети, типу «Калібр», а також безпілотники, літаки чи гелікоптери. У програмі очевидці можуть повідомити про переміщення ворожих повітряних цілей та звуки вибуху. Додаток запустили 13 жовтня і вже маємо перший результат.

         Один із засновників конструкторської групи «Технарі», яка створила програму «єППО», Геннадій Сульдін повідомив, що на Півдні України відбулося перше бойове випробування застосунку по ворожій крилатій ракеті. А саме 22 жовтня російський «Калібр» помітили декілька уважних громадян, вони й сповістили військових через «єППО».

         — «Калібр» летів на низькій висоті, тому системи ППО не могли його зафіксувати. Наші зенітники за кілька секунд отримали цілевказання, мали достатньо часу та без зайвих проблем, як на тренажері, збили «Калібр» з ПЗРК «Ігла», — розповідає Геннадій Сульдін.

     Він зазначив, що система спрацювала саме так, як планували розробники. За його словами, застосунок замислювався для відстеження ракет, що низько літають.

         — Щиро вітаю нас, конструкторську групу «Технарі», та всіх українських програмістів, які долучились до створення першої в світі мережевої системи ППО, — емоційно подякував фахівець.

         Отже, тепер кожен українець може долучитися до протиракетної та протиповітряної оборони. Android-версія «єППО» вже доступна для завантаження. Невдовзі буде доступна для iOS.

         Як працює додаток «єППО»? Якщо ви побачили повітряну ціль (крилату ракету чи ворожий дрон), відкрийте «єППО», виберіть тип цілі, направте телефон у напрямку її руху та натисніть червону кнопку.

         Відмітка доповнить радіолокаційну інформацію, і сили ППО зможуть збити об’єкт. Розробка програми узгоджена з командуванням ОК «Південь» та старшими офіцерами Повітряних Сил ПК «Південь».

https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.quick.brpg.pathfinder

 

         Непереможний український народ не припиняє дивувати світ своєю стійкістю, винахідливістю та єдністю в боротьбі з ворогом. Ми вміємо працювати злагоджено та Перемагати на всіх фронтах! Ще одним доказом цьому є така чудова новина, бо Україна — країна майбутнього, новітніх ІТ-технологій, прогресу та науки. Ми — неймовірно талановиті і винахідливі, тому обовʼязково Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11