Австралія направить Україні ще 30 бронетранспортерів Bushmaster та інструктуватиме наших військових

     Австралія виділила Україні новий пакет безпекової допомоги, що включає 30 додаткових бронетранспортерів Bushmaster. Також австралійські спеціалісти вирушать до Великої Британії для навчання українських військових, допомагаючи зміцнити оборону нашої країни від агресії з боку росії. Контингент чисельністю до 70 військовослужбовців Австралійських сил оборони (ADF) приєднається до багатонаціональних тренувальних зусиль, відомих як операція INTEFLEX. Точні дати розгортання інструкторів не вказують, посилаючись на оперативну безпеку, але очікується, що вони прибудуть до Великобританії у січні.

      Цією гарною новиною поділився міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter:

       — Я вдячний Австралії за новий пакет безпекової допомоги, що включає тренування для наших військових і 30 додаткових Бушмастерів. Ці бронемашини показали відмінні результати на полі бою, і Україна зверталася із запитом на додаткову партію. Завжди пам’ятатимемо підтримку Австралії.

      Bushmaster австралійський колісний повнопривідний панцирний транспортер. Він був створений для використання у пустельних районах північної Австралії. Може перевозити 9 солдатів із запасами їжі, води та набоїв на 3 дні автономного спротиву.

     Про ефективність австралійських бронетранспортерів на українському фронті вже звітував міністр оборони України Олексій Резніков. У вересні він зазначав, що завдяки Bushmaster українські військові вийшли на річку Оскіл і продовжують звільняти Харківську область.

      Цього тижня у федеральному бюджеті Австралії було виділено понад 200 мільйонів доларів на додаткову допомогу Україні. Загальна фінансова підтримка України зараз перевищує 655 мільйонів доларів, у тому числі 475 мільйонів доларів на військову допомогу.

     — Наші солдати братимуть участь у великій навчальній програмі у Сполученому Королівстві, щоб допомогти підготувати своїх українських товаришів до боротьби проти необґрунтованої та незаконної агресії росії, – наголосив австралійський міністр оборони Річард Марлз.

      Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе заявив, що його країна беззастережно підтримує Україну та засуджує президента рф володимира путіна:

      — Австралія була однозначною у своїй двопартійній підтримці України та засудженні президента путіна. Ми продовжуватимемо відстоювати свободу та демократію. Йдеться не лише про суверенітет України, мужній народ України захищає міжнародне право, правила та норми,

     Загалом Австралія передасть Україні 90 Bushmaster. Також ця країна відправила для ЗСУ 6 буксованих гаубиць M777, боєприпаси, 28 бронетранспортерів M113, протитанкове та інше озброєння.

https://twitter.com/DmytroKuleba/status/1585290376721711107?cxt=HHwWhoC-pdnMioAsAAAA

https://www.abc.net.au/news/2022-10-26/australia-will-send-troops-to-train-ukraine-forces-uk-russia-war/101581492

https://nv.ua/ukr/ukraine/events/zavdyaki-bushmaster-zsu-viyshli-na-oskil-novini-ukrajini-50269334.html

     Дякуємо уряду та народу Австралії за принципову позицію та дієву допомогу Україні. Відчуваючи потужну підтримку таких високорозвинених країн, незламні та нескорені українці ще впевненіше наближають нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11