Покров оплакує свого Героя-Захисника

     Війна знову принесла страшне горе у наше місто. Захищаючи Україну від російських загарбників, загинув наш земляк, водій механізованого батальйону 32-річний СЕРЕДИЧ Микола Володимирович. 22 жовтня життя мужнього воїна обірвав ворожий артилерійський обстріл поблизу села Кліщіївка Донецької області.

     Сьогодні містяни з належними військовими почестями проводжали Героя в останню путь. Серце краялось на шматки від нестримного болю. Рідні, близькі, друзі, знайомі, побратими та просто пересічні громадяни, яких обʼєднало непоправне лихо, не могли стримати сліз під час траурної церемонії. Молодий, сміливий та добрий хлопець мав багато планів на майбутнє, але кляті рашисти прийшли на нашу землю, щоб знищувати та вбивати найкращих її синів та дочок. На захист рідної Батьківщини і її мирного населення став і наш Микола, за що віддав найцінніше – своє життя.

     Панахиду за загиблим Героєм відслужив Благочинний Православної Церкви України міста Покров, протоієрей Іван Назарик.

     — Ми стоїмо на колінах у цей похмурий дощовий день. Небо наче обірвалося та плаче разом з нами. Микола Середич загинув за кожного з нас. Як говорить святе писання, “немає більшої любові, якщо хтось віддасть свою душу за друзів своїх”. Сьогодні ми зібралися, щоб провести свого Героя, мученика за Україну, в інший світ, де немає ні журби, ні зітхань, ні війни, лише вічне життя. Герої не вмирають! Вони живуть в наших споминах. На відміну від наших споконвічних ворогів, орди, що не має нічого святого, ми — нащадки Київської Русі, європейська нація, яка має культуру, історію, порядність, честь, гідність. А російські окупанти руйнують нашу державу, вбивають людей та отримують від цього насолоду. Не дає збожеволіти від несправедливості цього світу віра в те, що останнє слово за Господом, який подарує нам Перемогу. Вічна памʼять всім нашим Героям! Вічна памʼять Миколі Середичу!

     На знак пошани та глибокої скорботи, люди проводжали воїна живим коридором. Стежкою на небеса, висланою квітами та жовто-блакитними стягами, він увійде до лав тепер уже “небесного батальйону”, що з Богом захищає Україну.

     Вічна пам’ять та слава полеглому Герою!

     Щирі співчуття рідним…

     Ми ніколи не забудемо подвиг нашого Захисника заради світлого майбутнього Незалежної України!



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11