Новини Дніпропетровщини, 26 жовтня: трагедія у Дніпрі, втрата ще одного Героя та введення графіків обмежень електроспоживання через критичний стан енергосистеми області

Рашисти вбили двох людей у Дніпрі. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що минулі півдоби були трагічними для регіону:

Вчора ввечері ворог поцілив в один з районів Дніпра. Через удар сталася пожежа на автозаправці. Цей російський удар вбив двох людей, одна з них – вагітна жінка… Поранення отримали четверо – двоє чоловіків та двоє жінок. Наразі всі вони знаходяться у лікарні. Троє – у важкому стані. Російські окупаційні війська накрили вогнем з «Градів» Червоногригорівську громаду, що на Нікопольщині. На щастя, люди не постраждали. Є руйнування, понівечена лінія електропередач. Понад 600 родин лишилися без електрики. Аварійні бригади уже відновлюють електропостачання. Ввечері у небі над Нікопольським районом наші мужні військові з повітряного командування «Схід» збили дрон-камікадзе «Shashed-136».

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Піротехніки продовжують звільняти область від смертоносних снарядів. Очільник обласної ради Микола Лукашук доповів, що безпекова ситуація на Дніпропетровщині залишається напруженою, але контрольованою.

Як зазначив посадовець, окупанти не залишають у спокої Нікопольський район: вчора вдень обстріляли Мирівську громаду. На щастя, людей не зачепило.

Також тривають роботи з розмінування територій.

За вчорашній день рятувальники Дніпропетровщини знищили 35 ворожих боєприпасів в нашому регіоні і ще 4 – на Херсонщині. Вдячний піротехнікам за їхню роботу, від якої залежить безпека громадян, – акцентував Микола Лукашук.

Посадовець впевнений, що українська нація – витривала і сильна, здатна подолати будь-які труднощі на шляху до своєї незалежності:

Ми залишаємося згуртованими попри всі намагання російських окупантів зламати нашу силу духу. Загарбникам це ніколи не вдасться. Покладаємося на українських Захисників, віримо в Президента і що б не чекало на нас попереду – Україна Переможе.

Нікопольщина втратила ще одного мирного мешканця… Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив сумну звістку:

Від осколкового поранення помер Журавльов Андрій Вікторович. Цей чоловік був одним з мешканців, які потрапили під ранковий ворожий обстріл в минулу неділю. Лікарі боролися за його життя, але травма була важкою… Це 29-й житель району, який загинув від рук російських окупантів з початку обстрілів. Щиро співчуваю родинам загиблих…

Євген Вячеславович додав, що вчора вдень плідно попрацювали наші мужні Захисники.

Маємо добрі результати, які невдовзі ми знайдемо у військових зведеннях, – акцентував посадовець.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Місто отримало сумну звістку. Очільник Покрова Олександр Шаповал повідомив, що сьогодні о 10 годині на бульварі Шевченка місто попрощається з Героєм:

Наш земляк СЕРЕДИЧ Микола був водієм механізованого батальйону. Він загинув 22 жовтня на Донеччині, виконуючи бойове завдання. Йому було лише 32 роки. Вічна пам’ять Герою! Співчуття рідним.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

З кожним днем ми впевнено наближаємось до Перемоги. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою та динамічною, її розвиток перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій та стримування розвитку наступу українських підрозділів. Але наші Герої тримають контроль та ініціативу. До двох знищених раніше ворожих вертольотів Ка-52 «Алігатор» у Бериславському районі, додався ще й третій. Також підтверджені втрати противника: 3 танки, зенітно-ракетний комплекс «Оса», 6 одиниць авто-бронетехніки та 3 склади з боєприпасами в Бериславському і Каховському районах. Проведення противником повітряної розвідки зазнало невдачі в Бериславському районі – безпілотний шпигун типу «Орлан-10» був знищений.

Щодо ситуації в самому Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють в робочому режимі. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії. Кривий Ріг живе та працює на Перемогу.

Олександр Вілкул вкотре закликав мешканців міста продовжувати тримати енергетичний фронт, всім разом максимально та дуже жорстко економити електроенергію. Особливо в період з 7:00 до 23:00 не вмикати енергомісткі прилади, розуміючи необхідність тотальної економії.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

З Олександром Юрійовичем абсолютно згодні й енергетики нашого підприємства. Сьогодні вранці на виробничій нараді була озвучена інформація про надкритичний стан енергосистеми Дніпропетровської області. Зараз мережі на грані, тому надважливо берегти кожен ват – на робочому місті та вдома. За наявною інформацію від ДТЕК «Дніпровські електромережі» відучора і до 28 жовтня включно на Дніпропетровщині застосовуватимуться графіки обмежень споживання та потужності електроенергії. Закликаємо всіх дотримуватись правил мінімізованого та ефективного використання ресурсу. Разом тримаємо «енергетичний фронт»!

Не падаємо духом, віримо у наші ЗСУ, допомагаємо їм кожен на своєму фронті та знаємо: Перемога однозначно буде за нами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11