25 жовтня, Дніпропетровщина: втрата Героя та обстріли Нікопольського району

І знову Нікопольщина – під ворожим вогнем. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що  росіяни знову всю ніч тероризували Нікопольський район:
– Атакували мирних мешканців «Градами», важкою артилерією та дронами-камікадзе. Під ворожий вогонь потрапили три громади – Нікопольська, Марганецька та Мирівська. За попередніми даними, люди не постраждали. Пошкоджені будинки, автівки, харчове підприємство та водогін. В інших районах області усю ніч гули сирени. Та обійшлося без обстрілів. І на цю хвилину спокійно.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

А ще вчора все було спокійно. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, що вчора протягом дня ворожих обстрілів території Дніпропетровщини зафіксовано не було. Але і сьогодні ситуація на кордонах регіону залишається під повним контролем ЗСУ.
– Продовжуємо працювати на Перемогу України, кожен на своєму місці. Разом ми досягнемо успіху, — впевнений посадовець.
https://www.facebook.com/nbankr
Голова Нікопольської районної адміністрації Євген Євтушенко подякував ЗСУ, Головному управлінню розвідки та партизанам, які докладають максимум зусиль задля нашої Перемоги.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Втрата Героя та нові обстріли. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що місто сьогодні прощається з Героєм, нікопольцем  – 46-річним солдатом 93–ї окремої механізованої бригади ЗСУ ПАШКОМ Едуардом Михайловичем, який, мужньо захищав незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави від російських окупантів, за що розплатився найціннішим – власним життям.
Вічна пам’ять Герою! Щирі співчуття близьким, — зазначив Олександр Іванович.
Також очільник Нікополя доповів, що ніч для міста минула в тривогах та з обстрілом. Наслідки ворожої атаки на даний момент уточнюються.
Наразі триває ліквідація наслідків обстрілів. У місті в штатному режимі працює інфраструктура та комунальні підприємства, — додав Олександр Саюк.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Тримаємо «енергетичний фронт» разом! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою та динамічною, але її розвиток перебуває під контролем ЗСУ:
– За інформацією оперативного командування «Південь», на Херсонщині ЗСУ звільнили вже понад 90 населених пунктів, в яких мешкають більше 12 тисяч людей. Лише за цей місяць цифра збільшилася вдвічі. У звільнених селах реалізуються комплекси стабілізаційних заходів. Наші війська утримують займані позиції та наносять вогневе ураження ворогу, створюючи умови для подальших наступальних дій. Наші ракетно-артилерійські підрозділи завдавали ударів по позиціях ворога, районах зосередження живої сили та техніки, у тому числі – по ворожій радіолокаційній станції «Зоопарк-1». Також вчора вдень підрозділами зенітних ракетних бригад збито два ударних ворожих вертольоти Ка-52 «Алігатор» у Бериславському районі Херсонщини.
 Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Всі органи влади чітко виконують свої функції. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють в штатному режимі. Місто продовжуємо дбати про ті криворізькі сім’ї, яким зараз особливо потрібна допомога. Коштом бюджету придбано та роздано більш ніж 181 тис. продуктових наборів. Ця добра справа триватиме й надалі.
Кривий Ріг продовжує дбати про вимушених переселенців, які прибувають до міста:
– Лише офіційно у нас зареєструвалося понад 65,5 тисяч біженців, а реально прибуло більше 75 тисяч людей. Міська влада надає їм допомогу, у тому числі, з розміщенням в місцях компактного проживання. Також надається медична, психологічна та інші допомоги. Ми всі —  одна країна та повинні дбати один про одного, зараз це вкрай важливо, – наголосив очільник військової адміністрації.
Посадовець також закликав земляків й надалі тримати «енергетичний фронт», адже зараз це – надзвичайно важливо через постійну загрозу ворожих атак на наші енергооб’єкти. Для того, щоб уникнути вимушених відключень, слід максимально заощаджувати електроенергію, мати вдома запас води, свічок, ліїтарів, тримати зарядженими телефони та пауербанки.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
 
 Попри все у жодному разі не опускаємо рук! Віримо у наші найкращі в світі ЗСУ, допомагаємо їм, тримаємо кожен свій фронт. Разом наближаємо день нашої Перемоги!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11