Контрнаступ ЗСУ триває

    Робота наших славних Захисників з оборони та деокупації української території не припиняється, навіть з настанням холодної пори року. На фронті невпинно точаться активні бойові дії. Що ж відомо про український контрнаступ станом на сьогодні?

                        В Херсонській області звільнили вже понад 90 населених пунктів

      Про це повідомляє оперативне командування «Південь» на своїй сторінці у Facebook. На звільнених територіях проходять стабілізаційні заходи. Зазначається, що в деокупованих населених пунктах живуть близько 12 тисяч осіб.

     Ворог чинить шалений опір наступальним діям підрозділів ЗСУ. Як повідомляє розвідка, на Херсонському напрямку фронту кількість окупаційного війська зросла за рахунок прибуття російських мобілізованих.

     Зараз точиться боротьба з рашистами за один із стратегічних шляхів.

      — Ця дорога є дійсно стратегічно важливою, через це вони так за неї вперто тримаються, — розповів воїн 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

https://www.facebook.com/okPivden/

https://www.facebook.com/watch/?v=436092961927303&extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing

https://www.youtube.com/watch?v=f2Bof3o6Bw8

Бійці ЗСУ планомірно повертають Луганщину під український прапор

     Деокупація Луганської області почалася 5 жовтня. Наразі контрнаступ ЗСУ на цьому напрямку сповільнюється через негоду.

      — Дощовита погода трохи сповільнює наступ наших захисників на Луганщині, але ми продовжуємо крокувати вперед. Незабаром будуть добрі новини, — анонсував голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

     Він розповів, що окупанти будують оборонні споруди в Бєлгородській області росії. Очільник ОВА припускає, що вони готуються до відступу і так званого перегрупування:

      — Ми чітко розуміємо, що плани, які вони собі ставили, повністю провалено. Проти ЗСУ стоїть величезна кількість зброї, техніки та особового складу. Росіяни безкінечно б’ють по позиціях нашої армії, але в українських воїнів є найкраща мотивація у світі. Головне – зберегти життя наших солдатів, тому нехай вони рухаються і працюють так, як це потрібно, щоб звільняти наші території, але не за рахунок просто маси загиблих бійців.

      Планомірно та помірковано українські війська і далі витісняють російську армію. Вчора, за інформацією Генштабу, стало відомо про звільнення декількох населених пунктів, а саме — Кармазинівки, М’ясожарівки і Невського на Луганщині, а також села Новосадового на Донеччині.

https://t.me/luhanskaVTSA/6468

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid0TEE24NjBULMtj5NgVRtECDAPhat65hwCgSiy99ctFdrfGYHs2djSKKcXqyxjn5Xtl

На Донеччині точаться запеклі бої

      Тяжкі бої тривають за місто Бахмут, яке наполегливо штурмують окупанти. Для цього сконцентрували велику кількість живої сили і техніки. Українські військові стримують ворога, дають йому відсіч та намагаються відкинути назад.

      — На Бахмутському напрямку, ситуація залишається вкрай напруженою, але ворог відходить щодобово, несучи втрати у живій силі, — розповів на брифінгу керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

     У новому звіті Інституту вивчення війни (ISW) сказано, що для окупантів Бахмут має якесь сакральне значення. Вони намагаються показати свою “міць” та “силу” й захопити місто. Але оскільки їм ніяк не вдається це зробити, вони імітують успіхи на цьому напрямку та продовжують жалюгідний наступ на Донеччині.

     — Роблять вони це для того, щоб зобразити себе переможцями принаймні в одному секторі на тлі втрат, що тривають на північному сході й півдні України, – йдеться у звіті.

      Як зазначала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, путін наказав захопити Бахмут до кінця жовтня:

      — Росія вже вп’яте з початку повномасштабного вторгнення поставила своїм військам термін, коли вони повинні повністю вийти на кордони Донецької області. У них зараз план – до кінця цього місяця повністю зайняти Бахмут.

      Військовий експерт Денис Попович розповів, що місто Бахмут потерпає від серйозних обстрілів, але основні бої точаться на східних і південних околицях міста:

      — Бойові дії супроводжуються тим, що росіяни захоплюють наші позиції, потім ми їх відбиваємо.

     Він зазначив, що росіяни перекидають свої сили та намагаються будувати захисні споруди у районах Сватового та Кремінної.

      А видання «The Washington Post» пише, що засновник ПВК вагнера євген пригожин у своїх амбіціях захопити Бахмут керується не стратегічною логікою, а бачить у цьому політичну вигоду. Тому російський олігарх купою кидає своїх найманців на цей напрямок.

     Героїзмом наших Захисників, що боронять Донецький напрямок, відверто захоплюється радник Офісу президента, політичний і військовий оглядач Олексій Арестович:

      — Під Бахмутом із нашого боку воюють боги, а не люди. Найважчі бої, траншейна війна Першої Світової відпочиває. Локальна кратна перевага противника в артилерії та живій силі, «Ахмат», «Вагнер», мобілізовані з/к. Проте наші не просто вистояли — відкинули супротивника. Пройшли вперед!

https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-october-20

https://www.youtube.com/watch?v=ulIPHFDH0rY

https://www.facebook.com/alexey.arestovich

     Вже 8 місяців повномасштабної війни весь світ з подивом та захопленням спостерігає за дивовижними успіхами ЗСУ. Українські незламні воїни озброєні шаленою мотивацією боронити Батьківщину і власні родини від російських вбивць, що нахабно наважилися перетнути кордон нашої сильної, незалежної, європейської держави. За це російські терористи розплачуються величезними втратами, все ближче наближаються до повного краху та поразки. Ми ж дякуємо нашим мужнім хлопцям на передовій за рішучість та стійкість, героїзм та відвагу, за гарні новини з фронту. Ви даруєте нескореному народу України беззаперечну віру в Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11