З 1-го листопада зростає вартість оформлення паспортів

     Про це свідчить Постанова Кабінету Міністрів України № 1180 від 14 жовтня 2022 року. У документі йдеться про внесення змін до додатку до постанови Кабміну від 2 листопада 2016 року «Деякі питання надання адміністративних послуг у сфері міграції», вартість термінового оформлення внутрішнього та закордонних паспортів збільшиться з 1 листопада 2022 року.

 https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-u-dodatok-do-p-a1180

 

                                 Які ж розцінки та вказані міграційні послуги діятимуть вже через тиждень

  • Тариф на оформлення паспорта громадянина України (внутрішній) протягом 10 днів, тобто у терміновому порядку, коштуватиме 496 гривень. Тобто майже вдвічі дорожче, оскільки раніше його вартість складала 252 гривні.
  • Щоб зробити закордонний паспорт за термін від 3 до 7 днів, тепер потрібно буде заплатити 992 гривні замість 704 гривень.
  • Щоб оформити або обміняти проїзний документ переселенця, потрібно буде сплатити суму в 452 гривні — раніше було 226 гривень.
  • У примітках до документу сказано, що через півроку з моменту скасування в Україні воєнного стану вартість оформлення внутрішнього паспорта, окрім послуги зробити його вперше, у строк 20 робочих днів збільшиться до 248 гривень (з нинішніх 126 гривень). Оформлення закордонного паспорту за таких самих умов вартуватиме 496 гривень (замість 352 гривень).

     Новина – доволі не втішна, враховуючи популярність послуги у наш неспокійний час, але маємо сприймати як факт у реаліях сьогодення. Припускаємо, що такий крок пов’язаний із зростанням мінімальної заробітної плати з 1 жовтня.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11