Енергетичний терор з боку російських окупантів змусив «Укренерго» запровадити стабілізаційні відключення

     Понад 1,5 млн абонентів по всій Україні вчора, 22 жовтня, залишились без світла. Такими були наслідки ракетних ударів з боку російських загарбників по енергетичній інфраструктурі. Без живлення, а подекуди і водопостачання, залишились жителі 7 областей нашої країни: Хмельницької, Миколаївської, Волинської, Черкаської, Рівненської, Кіровоградської та Одеської. Саме в цих регіонах вчора були пошкоджені лінії електропередач, а в деяких – повністю зруйновані. Загалом, по всій території нашої держави від ворожих атак постраждало 40% об’єктів енергетики. Фахівці «енергетичного фронту» цілодобово працюють над відновленням подачі світла в оселі українців, але для цього їм потрібна допомога кожного з нас. У зв’язку з важкою ситуацією в енергосистемі держкомпанія НЕК «Укренерго» була змушена застосувати стабілізаційні відключення тривалістю у 4 години в різний період доби. Не оминула така ситуація і низку населених пунктів Дніпропетровщини, до складу яких увійшов і  Покров. Чи будуть жителі нашого міста й області зі світлом та напругою у мережах – залежатиме від поведінки ворога і запасу міцності електромереж. Але ми з Вами маємо бути готові до того, що періодично світло в наших домівках зникатиме. Пропонуємо Вашій увазі оприлюднений графік від енергокомпанії. Враховуйте те, що Покров відноситься до 2 групи споживачів.

     За повідомленням «Укренерго», відключення відбуватимуться для кожного абонента не більше, ніж на 4 години. Однак воно може повторитись протягом доби ще через 4 години, якщо виникатиме необхідність балансувати енергосистему. Згідно з інформацією ДТЕК «Дніпровські електромережі» наразі такої необхідності немає. Енергокомпанія рекомендує жителям області в оперативному режимі слідкувати за поточною ситуацією на офіційному сайті: https://www.dtek-dnem.com.ua/ua

     Для того, аби підтримати енергосистему України, керівництво «Укренерго» закликає всіх мешканців Дніпропетровщини споживати електроенергію розумно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити енергоспоживання в пікові години навантаження зранку з 6.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів і торгових центрів.

     Важливо знати!!! Під час відключення електроенергії сирени у населених пунктах не працюватимуть. Про сигнал тривоги сповіщатимуть автомобілі ДСНС та поліції.

      Для того, щоб зменшити енергоспоживання Вашого помешкання необхідно дотримуватись простих речей: не залишати світло ввімкеним без потреби, вимикати з розеток всі електроприлади у період їх «спокою» (телевізори, комп’ютери, мікрохвильові печі, електрочайники тощо), всі, крім холодильника. Радять заряджати телефони вночі, коли споживання ресурсу значно знижене. Енергоємні бойлери для нагріву воду рекомендують вимикати зранку, після 23.00 вмикати на ніч. Таким чином, значно знизиться енергоспоживання, а вода в крані залишиться гарячою. Адже цей прилад не тільки її нагріває, а й довго тримає температуру.

   

     І не забувайте покласти на видиме місце запас свічок, сірників, запальничок та ліхтарів, щоб швидко скористатись ними у разі необхідності.

     Для кожного українця настав час випробувань, які ми маємо з честю витримати. Доля країни зараз залежить не тільки від незламних Захисників ЗСУ, а й від нас з Вами. Дисципліна, рішучість, відповідальність за себе та близьких людей – рятують життя всієї держави. Тримаємось, гуртуємось, захищаємо «енергетичний фронт» і не даємо російським окупантам жодного шансу зламати наш загартований козацький дух!   

                                                                                                                                                                                      Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11