Військові облігації в “Дії” наближають деокупацію українських міст

     Майже 8 місяців війни з російським агресором українці демонструють світові свою єдність та згуртованість заради порятунку власної держави. Люди із великим бажанням донатять на потреби армії, вмить закриваються мільйонні збори. Наші Захисники такі непереможні та вмотивовані, бо відчувають нашу з вами підтримку. Проте економіка України, щоб втриматися на воєнних рейках, теж потребує допомоги своїх громадян, адже на обороноздатність країни витрачається понад 50% бюджету. Тому на державному рівні був запроваджений продаж військових облігацій. Це дозволяє додатково підтримувати ЗСУ та пришвидшити деокупацію українських територій. Наразі процедуру купівлі таких цінних паперів значно спростили, запровадивши її в застосунку “Дія”. Придбавши облігації, ви не лише принесете користь країні, а й отримаєте прибуток.

Як заробляти з користю на військових облігаціях?

     Військові облігації — це цінні папери, які випускає держава у воєнний час, щоб підтримати економіку. По суті, краї позичає гроші у своїх громадян на певний період. Міністерство фінансів розпочало їхній продаж через тиждень після початку повномасштабної війни з росією. Відтоді українці купили військових облігацій на суму 131 млрд гривень.

     Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров:

     — Війна — це марафон, який потребує сил і підготовки. Військові облігації, як фінансовий інструмент, мають давню історію. Під час воєн їх використовували в США та Британії. Військові облігації були дієвим інструментом для залучення коштів на потреби армії та підтримку економіки під час Другої світової війни. Так розпорядилася історія, що наша країна теж змушена вдатися до цього інструменту.

      Тепер купити військові облігації можна через “Дію” — швидко та в кілька кліків. Символічно облігації в Дії отримали назви нині тимчасово окупованих міст та територій: Крим, Донецьк, Луганськ, Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Горлівка. Це наші міста, які завдяки вкладу кожного українця зовсім скоро стануть вільними, як Лиман, Ізюм та інші. Через застосунок вже придбали 45 тисяч військових облігацій. Найбільш популярні — Донецьк, Херсон та Крим.

      Міністр зазначає, що облігації фінансують саме військові потреби бюджету:

      — Громадянин одразу розуміє, куди й на що спрямовують гроші. Адже в умовах війни це в першу чергу забезпечення армії — заробітна плата військовим та медикам, закупівля зброї, бронежилетів, амуніції тощо.

     На думку фахівця, вкладаючи гроші з користю, можна розвивати свою фінансову грамотність.

     — Ми прагнемо, щоб в українців розвивалася культура управління власними коштами, щоб вони вміли користуватися фінансовими інструментами на благо свого гаманця та державних інтересів. Фінансова підтримка бюджету зараз особливо потрібна, коли ми буквально в режимі реального часу бачимо, як йде звільнення українських міст, містечок та сіл, як важко, але успішно розгортається український наступ. Нашим Захисникам потрібна постійна фінансова підтримка. А військові облігації — це якраз цільовий інструмент, який працює на армію. Ви робите свій внесок, посилюєте армію, радієте її успіхам та пришвидшуєте перемогу.

Купити військові облігації можна в мобільному застосунку “Дія”

     У Мінцифри гарантують повернення коштів з відсотками після завершення терміну дії облігацій. Це доносить українцям команда “Дії”.

      — Ви можете купити військові облігації зі строком інвестування від 3 місяців до 1,5 року. Після завершення всього терміну кошти та нараховані відсотки прибутку автоматично будуть зараховані на Вашу картку, — повідомляють фахівці порталу державних послуг.

                                                Як придбати облігації – покрокова інструкція

    • Крок 1. Оновіть Дію.
    • Крок 2. Авторизуйтеся зручним способом.
    • Крок 3. У Послугах знайдіть Військові облігації.
    • Крок 4. Виберіть облігацію.
    • Крок 5. Виберіть партнера, у якого хочете її купити.
    • Крок 6. Вкажіть кількість облігацій.
    • Крок 7. Відправте заявку партнеру.
    • Крок 8. Після підтвердження підпишіть документи Дія.Підписом та сплатіть покупку.
    • Крок 9. Очікуйте на сповіщення від Дії. Зарахування відбувається протягом трьох робочих днів.

Які облігації можна купити в “Дії”?

     Облігації в «Дії» різняться за:

    • датою виплат – на строк до 1,5 року;
    • відсотками доходу – від 11 до 16 відсотків річних;
    • назвами на честь тимчасово окупованих міст та територій – Херсон, Мелітополь, Маріуполь або Крим тощо.

     Вартість однієї військової облігації в “Дії” – від 900 грн. Придбати їх можна в необмеженій кількості. “Дія” не продає облігації самостійно. Партнери купують їх у держави та реалізують через застосунок. Серед партнерів: «Альфа Банк», Bond UA, «Укргазбанк».

Принцип дії облігацій

      Працюють облігації наступним чином. На картку єПідтримка повертається номінальна вартість та дохід у вигляді відсотків. Наприклад, ви наближаєте деокупацію Донецька і придбали 10 облігацій з датою виплати 27 вересня 2023 року. Їх вартість на сьогодні, наприклад, 10 246,60 грн. За рік на картку повернеться 11 600 грн. Тобто, вкладені 10 246,60 грн + 1 353,4 грн доходу. Фактична дохідність таких облігацій зараз складає трохи понад 13%.

https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3592447-comu-vijskovi-obligacii-ce-se-odin-krok-do-deokupacii-ukrainskih-mist.html

https://progroshi.news/news/biznes/u-diji-poyasnili-navishcho-ukrajincyam-potribno-kupuvati-viyskovi-obligaciji-908.html

     Війна внесла корективи в усі сфери нашого життя, змусила відмовитися від деяких планів, що залишилися нереалізованими з нашого мирного життя. Ці зміни вплинути і на гаманці українців. Як тепер розпоряджатися власними коштами? Як знайти найбільш надійний спосіб допомоги армії грошима? Добре, що держава пропонує для цього різні інструменти. Військові облігації — один з таких, який дозволяє зробити свій внесок у Перемогу та захистити та примножити заощадження.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11