20 жовтня, Дніпропетровщина: втрата Героя, обстріли Криворіжжя та перша тиха ніч на Нікопольщині

Рашисти руйнують енергетичний сектор Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що  вночі росіяни завдали удару по промисловому підприємству та об’єкту енергетичної інфраструктури у Криворізькому районі:
–  Внаслідок ворожого удару маємо  серйозні руйнування. У ліквідації наслідків атаки задіяні усі служби. За попередніми даними, люди не постраждали.
У решті районів вночі минулося без надзвичайних ситуацій і на цю хвилину спокійно.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

В регіон продовжують прибувати переселенці. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, що останні дні були вкрай напруженими через постійні удари російських окупантів по мирних громадах і об’єктах критичної інфраструктури.
–  Попри терор, який чинять загарбники, до нашої області продовжують прибувати переселенці. Нині їх вже майже 357 тисяч. Кривий Ріг прийняв більш ніж 63 тисячі внутрішньо переміщених осіб, Дніпро – понад 144 тисячі. І це тільки ті громадяни, які стали на облік. Робимо все, щоб люди були забезпечені найнеобхіднішим, — акцентував посадовець.
Також він додав, що триває робота з розмінування територій регіону: вчора рятувальники Дніпропетровщини знищили 108 вибухонебезпечних предметів. Всього ж від початку повномасштабного вторгнення наші піротехніки знешкодили майже 6 тисяч одиниць боєприпасів.
Щодо радіаційного фону в області, то він не перевищує допустимих показників.
–  Дніпропетровщина живе. Працює, волонтерить, допомагає, підтримує, рятує. Ми робимо все для Перемоги. Нікому не відібрати у нас свободу, — впевнений Микола Лукашук.
https://www.facebook.com/nbankr

У районі нарешті спокійно. Голова Нікопольської районної адміністрації Євген Євтушенко відзвітував про те, що вперше за дуже тривалий час ніч на території району минула спокійно!
Керівник закликав мешканців разом тримати енергетичний фронт та обмежити споживання електроенергії як у побуті, так і на підприємствах.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Нікополь знову в жалобі… Мер Олександр Саюк повідомив, що місто сьогодні прощається з Героєм – КИРИЛОВИМ Сергієм Володимировичем, який до останнього подиху захищав рідну Україну. Посадовець висловив слова співчуття родині загиблого, а також подякував військовим, які боронять нас від окупантів, наближаючи Перемогу.
Також очільник міста доповів, що ніч та вечір минули без обстрілів. Олександр Іванович наголосив на тому, що наразі триває ліквідація наслідків попередніх ворожих атак. Вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Тримаємо енергетичний фронт разом! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається стабільно напруженою та динамічною. Бойовий дух наших частин високий, воїни успішно виконують поставлені бойові розпорядження:
–  За інформацією оперативного командування «Південь», наші підрозділи продовжують активні бойові дії та зосереджують основні зусилля на утриманні звільнених територій, створенні сприятливих умов для розвитку подальшого наступу. Нашими зенітно-ракетними підрозділами збито ударний гелікоптер Ка-52 на півночі Бериславського району. А ракетно-артилерійські підрозділи завдали ударів по позиціях ворога та районах зосередження живої сили і техніки. Підтверджено знищення 2 великокаліберних гаубиць типу «Акація» та «Мста-С», танка, 3 одиниці авто-бронетехніки та 3 ворожих складів із боєприпасами.
У самому Кривому Розі ситуація повністю контрольована. Всі органи влади, комунальні підприємства, соціальні установи, міський комунальний транспорт – працюють стабільно.
Як акцентував Олександр Юрійович, сьогодні протягом дня можливі тимчасові відключення електроенергії у всіх областях України:
–  Прошу поставитися до цього спокійно та підготуватися заздалегідь. Наполегливо нагадую – дуже важливо заощаджувати електроенергію. Особливо з 7 ранку до 23 вечора. Це не так важко зробити кожному з нас, але це допоможе мінімізувати ризики аварійних відключень. Зберігайте вдома запаси води та тримайте зарядженими телефони і пауербанки.
Посадовець традиційно закликав всіх дотримуватися спокою та витримки, всіх правил військового стану, комендантської години та, особливо, повітряної тривоги:
–   Віримо у наші Збройні Сили та спільну Перемогу на всіх фронтах!
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
 
 
Попри всі випробування, які нам щодня вчиняють окупанти, пам’ятаємо, що все одно вистоїмо та спільними зусиллями здобудемо Перемогу! Тому не панікуємо, віримо тільки у краще та знаємо, що дуже скоро все 100% буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11