Ефективно та за графіком. Електроенергія на вагу золота

     Саме так закликав використовувати електроенергію головний енергетик комбінату Павло Літун. Сьогодні, 20-го жовтня, на селекторній нараді він звернувся до керівників структурних підрозділів підприємства з наполегливим проханням – економити електроспоживання та максимально ефективно його використовувати у нічний час та вихідні дні.

  • Сьогодні ми отримали вказівку від «Укренерго» про застосування графіку обмежень споживання електричної енергії для комбінату з 7.00 до 22.00. Поки що мова йде про дві доби – 20 та 21 жовтня. У зв’язку з цим на вказаний період свою роботу припиняє найбільш енергопотужне обладнання – крокуючі екскаватори та і роторні комплекси. В активній фазі залишається лише Богданівська збагачувально-агломераційна фабрика. Координаторами оперативних дій, пов’язаних з регулюванням використання живлення, призначено чергових гірничого диспетчера підприємства та енергодиспетчера Цеху мереж та підстанцій. Звісно, вказівки про подальші дії надаватиме служба головного енергетика, тобто наша, – підкреслив Павло Павлович.

     Головний енергетик закликав всіх присутніх на нараді серйозно поставитись до питання «розумного» споживання електричної енергії. Пояснив, що такий крок направлений на збереження енергосистеми України, яка зазнає значних руйнувань внаслідок ворожих російських атак. Багато об’єктів енергетичної інфраструктури в різних областях зруйновано, деякі зазнали значних руйнувань. Фахівцям доводиться переключати подачу ресурсу на резервні лінії, котрі значно слабші за основні. Саме тому баланс в енергосистемі рятують шляхом скорочення споживання потужними підприємствами і заводами. Але це не означає, що побутові споживачі можуть вільно користуватись благом.

  • Зараз дуже складний час для «енергетичного фронту» України. Ми маємо його тримати разом: і вдома, і на своєму робочому місці. У першу чергу, кожен українець повинен дотримуватись вказівок від «Укренерго» і максимально обмежити споживання електрики, особливо в пікові години. Давайте разом подбаємо про збереження світла у кожній оселі та не дамо економіці України зайти у вимушену кризу, втративши працюючі промислові підприємства, – підсумував Павло Літун.

     Тим часом, голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомляє, що «наразі енергосистема зберігає свою цілісність. Обмеження електроенергії, які ми запроваджуємо спрямовані саме на те, щоб ситуація залишалася стабільною».

     Отже, вимикаємо зайве сьогодні, щоб мати змогу нормально жити і працювати завтра!!!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11