В «Укренерго» повідомляють про віялові відключення світла сьогодні, 20-го жовтня

  • Дорогі українці, нам знову потрібна ваша допомога. Вчора енергосистема зазнала нових ракетних атак країни-терориста, до вечора ми знайшли можливість не вводити обмеження споживачів. Але на завтрашній день просимо вас про розуміння і підтримку, — йдеться у повідомленні енергокомпанії на Telegram-каналі.

         В «Укренерго» пояснюють, що 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00. Де саме, в який час — необхідно дивитись на сайтах ваших операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові — тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин.

         Це вимушений крок. З 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни. Після цього 10 жовтня енергопостачання було відновлено за 2 дні. З 13 жовтня диспетчерський центр “Укренерго” не застосовував графіків примусових обмежень.
     19 жовтня ворог, який не може конкурувати на полі бою з ЗСУ, знову атакував цивільну енергетичну інфраструктуру. Тому і застосовуватимуться контрольовані прораховані обмеження споживачів, щоб система працювала збалансовано.
     — Погода погіршується. Будь ласка, подбайте про те, щоб уже зранку ви мали заряджені телефони, пауербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них. Теплі шкарпетки і ковдри. І обійми для рідних і близьких. Будь ласка, повідомте про це всіх, хто не користується соцмережами, щоб вони теж були готові, — закликають в «Укренерго».
     Причину таких обмежень пояснюють дефіцитом потужності в системі. Не виключають в енергокомпанії, що з настанням холодів повідомлятимуть українців про такі вимушені кроки ще частіше.
     Пам’ятайте, що на сайті Міністерства енергетики можна знайти посилання на сайти операторів мереж, які публікують оголошення про застосування обмежень споживачів➡️ https://bit.ly/3ViLsMQ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11