Для отримання громадянства України іноземці складатимуть іспити

     Верховна Рада підтримала урядовий проєкт закону №7606, яким передбачено необхідність складання іноземцями обов’язкового комплексного іспиту на знання основ Конституції, історії України та української мови для отримання громадянства. Законопроєкт у першому читанні підтримали 309 нардепів. Про це повідомив перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram.

https://t.me/yzheleznyak/2707?fbclid=IwAR0qKpgW7yZ8r0wOfDirFdc4rTcANTXJxI4ttHOlBcA7YPI4pFxHnyTaNLg

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/40141

     Нагадаємо, що 27 липня, до Дня української державності, Кабінет Міністрів зареєстрував проєкт закону про внесення змін до Законів Про громадянство України” та “Про забезпечення функціонування української мови як державної щодо умов прийняття до громадянства України.

      З цього приводу прем’єр-міністр Денис Шмигаль надав свій коментар:

      — Український народ своєю сміливістю та згуртованістю сьогодні пише нову історію України. Історію, де подвиг українського війська та всіх українців буде назавжди закарбований в пам’яті поколінь, як приклад мужньої та самовідданої боротьби за свободу. Ми не дозволимо ворогам та недругам вкрасти чи стерти нашу історію, знецінити подвиги наших воїнів, митців, учених, нашої Української держави. Громадянство України — це привілей, який потрібно заслужити знаннями й повагою до основоположних засад нашої країни.

     Також прем’єр-міністр зазначив, що ті, хто отримає громадянство за визначні заслуги перед Україною, або ті, хто проходить службу в ЗСУ й отримали громадянство, мають скласти три відповідні іспити протягом двох років із часу його отримання.

https://t.me/Denys_Smyhal/3199

     Цілком згодні з прем’єр-міністром, що громадянство України — це привілей. Кожен, хто бажає приєднатися до великої української родини, має знати і поважати нашу історичну спадщину, мову та культуру, засади Конституції держави. Саме такі цінності, які хочуть вкрасти у нас рашисти, захищають українські воїни на полі бою, а кожен з нас – у тилу. Єдність нашого народу наближає спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11