Терор енергосистеми України з боку російських окупантів продовжується. Українців просять економити електроспоживання

     Росія продовжує цинічно здійснювати свій терор проти українського народу, бити ракетами по об’єктах критичної інфраструктури України, щоб залишити людей без світла та тепла. У своєму вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський констатував, що цієї доби три енергетичні обʼєкти були знищені ворогом.

  • Зробимо все можливе, щоб відновити нормальні енергетичні можливості нашої країни. Але для цього потрібен час і наші з Вами спільні зусилля. Завтра – іще більше, ніж раніше. Будуть розʼяснення і від керівників обласних адміністрацій, і від урядовців, але загалом потрібно вже із 7-ї ранку завтрашнього дня особливо свідомо ставитися до споживання електрики.

     Будь ласка, не вмикайте зайву електротехніку. Обмежуйте споживання електрики тією технікою, яка потребує багато енергії. Завтра дуже важливо, щоб споживання було максимально свідомим. Тоді й графіки стабілізаційних відключень будуть коротшими.

     Дякую кожному і кожній, хто воює і працює заради України! Дякую всім, хто допомагає нашому захисту! – написав на своїй сторінці у Фейсбук Глава держави.

https://www.facebook.com/zelenskiy.official

      У зв’язку з такою важкою ситуацією, ще раз звертаємо увагу наших читачів на тотальну економію електроенергії. В уряді заявляють, що це перш за все стосуватиметься енергоємних підприємств та заводів. Але побутові споживачі також мають свідомо використовувати цінний ресурс у своїх помешканнях. І не забуваємо, що російські терористи будь-якої миті можуть «вимкнути світло» в оселях українців. На цей випадок у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповіли про порядок дій і те, що має бути напоготові.          

     Якщо світло у помешканні зникло, витягніть з розеток всі електроприлади. Це допоможе зберегти їх. Інакше, через перепади напруги, вони можуть згоріти.

            — Якщо зникло світло, під рукою мають бути ліхтарики на батарейках, свічки і сірники. Щоб залишатися на зв’язку, перевірте, чи заряджені ваші павербанки. Бажано, щоб їх у вас було декілька, – порадила заступниця начальника відділу управління цивільного захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Шевцова.

            Завжди напоготові має бути:

  • валізка з найнеобхіднішими речами;
  • їжа з тривалим терміном зберігання і швидкого приготування;
  • запас води;
  • необхідні медикаменти;
  • теплі речі.

            У разі проблем з енергопостачанням жителям багатоповерхівок варто відмовитися від ліфту. Аби не стати заручником підйомника, краще скористатися сходами.

            Небезпечно для обігріву квартири чи будинку використовувати газові плити! Краще одягнутися тепліше та дочекатися відновлення електропостачання, аніж отруїтися чадним газом.

            А от власникам генераторів варто пам’ятати про правила їх безпечного використання. Встановлювати обладнання поза межами квартири чи кімнати, де ви знаходитеся, та подалі від вікон. Ці пристрої мають працювати у провітрюваному приміщенні.

     — Будьте поінформованими. Слідкуйте за офіційними повідомленнями влади. Це легко, якщо працює мобільна мережа. У іншому випадку допоможе радіо на батарейках, – додала Олена Шевцова.

            Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко закликав мешканців нашої області економити електроенергію, тим самим тримати енергетичний фронт:

            — Росіяни другий тиждень поспіль гатять по енергетичній інфраструктурі. Хочуть залишити нас у темряві. Енергетики працюють цілодобово для того, щоб ми були зі світлом. І потребують допомоги кожного з нас. Розумію, що не зовсім зручно вимикати обігрівач у прохолодній квартирі, працювати при свічках чи ходити неосвітленими вулицями. Але ми маємо затягнути паски та набратися терпіння. Наша економія допоможе втримати енергетичний фронт. Дякую усім, хто в ці дні береже електрику.

 

     Для того, аби було більш зрозуміло, коли і як ми маємо користуватись електрикою, Укренерго створила наглядну інфографіку, вказавши на ній правила її розумного споживання.  

            З 06:00 до 09:00 та з 17:00 до 23:00 не слід користуватися праскою, пральною машиною, електроплитою, бойлером та обігрівачами.

            У пікові години з 09:00 до 17:00 необхідно зменшити навантаження на енергетичну систему, зокрема не можна вмикати пральну машину, бойлер, обігрівачі. Але користуватись праскою, електроплитою та іншою незначною електротехнікою не забороняється.

            З 23:00 до 06:00 користуватись електроприладами не заборонено.

            Ми ж з вами маємо серйозно і дисципліновано поставитися до закликів посадовців та енергокомпаній і зробити все можливе, щоб обмежити використання електроенергії. Кожен українець в однаковій мірі несе відповідальність за збереження державної енергосистеми. Якщо ми це усвідомимо, то дуже допоможемо фахівцям відновити живлення та утримати його стабільний баланс в усій мережі.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://adm.dp.gov.ua/news/pidgotovlenij-znachit-u-vseozbroyenni-shcho-robiti-yakshcho-zniklo-svitlo

            Отже, озброюємося корисними знаннями, сумлінно виконуємо рекомендації  енергетиків та разом міцно тримаємо енергетичний фронт заради Перемоги України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11