Новини Дніпропетровщини, 19 жовтня: рашисти обстріляли Нікопольщину та Криворіжжя, зруйнувавши об’єкт енергетичної інфраструктури

Ворог вкотре вчинив масований терор мирного населення. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що усю ніч росіяни били по регіону з різної зброї:

Накрили вогнем два райони Криворізький та Нікопольський. У Криворізькому районі поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі. Це спричинило серйозні руйнування. Без електропостачання залишилися міста та села у Апостолівській, Зеленодольській, Широківській та Софіївській громадах, а також один з районів Кривого Рогу. Знеструмлені насосні станції місцевих водоканалів. У цих же громадах перебої з водою. Наразі тривають відновлювальні роботи. У Кривому Розі внаслідок ворожої атаки понівечений двоповерховий будинок. Попередньо, люди не постраждали. На місці працюють рятувальники та правоохоронці.

Нікопольський район російські окупаційні війська усю ніч обстрілювали з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії. Скерували на Марганецьку та Червоногригорівську громади до 60 снарядів. Людей, на щастя, не зачепило. Пошкоджені житлові будинки.

В інших районах усю ніч кричали сирени, та минулося без атак і на цю хвилину спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Під прицілом окупантів – важливі енергетичні об’єкти. Очільник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора дві російські ракети влучили по об‘єкту енергетичної інфраструктури у Дніпрі. Там сталася масштабна пожежа, є серйозні руйнування. Внаслідок обстрілу одна людина дістала уламкові поранення, і нині 57-річний чоловік перебуває в лікарні в стані середньої тяжкості. В місті пошкоджено понад три десятки житлових будинків, зачепило школи, дитячі садки.

Посадовець акцентував, що через ворожу атаку без світла залишились деякі громади Синельниківського, Павлоградського, Новомосковського районів та окремі райони Дніпра. Енергетики стали до роботи одразу, коли дозволила безпекова ситуація. Громади області нині ще залишаються знеструмленими. Але аварійні бригади роблять все можливе, аби якомога швидше ліквідувати наслідки ворожої атаки і повернути світло в оселі громадян.

Микола Лукашук повідомив про те, що вчора у Криворізькому районі трапилася надзвичайна подія:

На ворожому снаряді в одному з полів підірвався трактор. Техніку пошкоджено, водій уражень не зазнав. Тому знову нагадую – будьте пильними. Про підозрілі предмети, якщо натрапите на такі, повідомляйте до поліції та ДСНС за номерами «102» або «101».

Микола Лукашук висловив слова подяки нашим захисникам з протиповітряної оборони, котрі вчора знищили над Дніпропетровщиною чотири ворожі ракети, рятувальникам, які гасили масштабну пожежу на інфраструктурному об‘єкті, енергетикам за те, що повертають світло в домівки людей і тримають енергетичний фронт, комунальникам, які приводять до ладу міста та села нашої області після обстрілів, а також органам місцевого самоврядування, обласній військовій адміністрації і всім службам, які працюють 24/7 та забезпечують життєдіяльність Дніпропетровщини.

Також дякую всім українцям, які долучилися до боротьби проти російських окупантів. Наші люди – справжня сила. Дякую! – підкреслив очільник облради.

https://www.facebook.com/nbankr

Місто проводить відновлювальні роботи. Мер м.Нікополь Олександр Саюк доповів, що вечір та ніч у Нікополі минули без ворожих обстрілів та постраждалих.

Ми продовжуємо ліквідацію наслідків попередніх обстрілів. В місті вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі, виконуючи їхні функції. Дуже прошу всіх мешканців Нікополя бути уважними, а також слідкувати за офіційними каналами у телеграм/вайбер та у жодному разі не ігнорувати сирени, – закликав Олександр Іванович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Ворог намагається нас зламати, але у нього нічого не вийде! Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, динамічною, але повністю перебуває під контролем ЗСУ:

За інформацією ОК «Південь», ворог веде оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Окупанти чинили спробу диверсійно-розвідувальною групою обійти наші позиції поблизу Нової Кам’янки Бериславського району, але у стрілецькому бою зазнали втрат і втекли на вихідні позиції. Також внаслідок успішних дій нашої авіації та артилерії отримано підтвердження про втрати ворога у кількості 4-х танків, 2-х мінометів, самохідної крупнокаліберної гаубиці «Акація», зенітно-ракетного комплексу «Тор-М2», РСЗВ «Град», гаубиці 122-го калібру та 3-х одиниць авто-бронетехніки. Крім того, знищено 3 склади боєприпасів та збито ворожий штурмовик Су-25 у Бериславському районі.

У самому Кривому Розі ситуація зберігається стабільною. Життєдіяльність міста повністю забезпечена, працюють усі органи влади, соціальні установи та комунальні підприємства. Місто живе та працює на Перемогу.

Внаслідок нічного влучання ворожої ракети у об’єкт енергетичної інфраструктури, зникло світло у ряді населених пунктів Криворізького району, а також у мікрорайоні Інгулець. Через знеструмлення насосних станцій люди також залишилися без водопостачання. Енергетики та всі необхідні служби з ночі працюють над ліквідацією наслідків ворожого удару. У мікрорайоні Інгулець електрика була відновлена о 5 ранку. О 6.30 знову було аварійне відключення. Зараз і світло, і вода є, – повідомив очільник військової адміністрації Кривого Рогу.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Як бачимо, ворог продовжує тероризувати людей, руйнуючи важливі об’єкти енергетичної інфраструктури. Але ми віримо та знаємо, що впораємося з усіма негараздами! Дякуємо кожному, хто тримає свій фронт. Разом здобудемо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11